trikovi
Ukusno voće brzo trune: Kako pohraniti trešnje?
Spremite ih u plastičnu vrećicu i ostavite u hladnjaku dok vam ne dođe da ih iskoristite.
Koliko god je jednostavnije doći iz kupovine i ostaviti trešnje da leže na stolu dok nam ne proradi inspiracija da ih pozobamo, ipak je bolja ideja staviti ih u hladnjak. Tako barem kažu stručnjaci, piše Pun kufer.
Naime, oni tvrde da u sat vremena na sobnoj temperaturi trešnje propadaju jednako brzo kao što bi se to dogodilo na hladnom u jednom danu.
Spremite ih u plastičnu vrećicu i ostavite u hladnjaku dok vam ne dođe da ih iskoristite.
Trešnje je najbolje oprati netom prije nego što ih odlučimo pojesti, nikako ne prije jer će u tom slučaju biti više trulih nego spremnih za pljucanje koštica. Vlaga koja se zadržava kraj peteljke i ubrzava truljenje glavni je krivac za razočaranja te vrste.
Trešnje možete i zamrznuti, bilo da im prije toga izvadite koštice ili ih ostavite cijele, prema želji. Peteljke im ne treba skidati. Stavite ih na pladanj, zamrznite pa ih nakon toga prebacite u plastičnu vrećicu i čuvajte na ledu.
Izdvojeno
-
Predsjedničke kandidatkinje Možemo! Ivana Kekin upozorila je u subotu da oko 300 tisuća žena u Hrvatskoj nema svog primarnog ginekologa i nadležni trebaju raditi da se to promjeni, a na upit novinara o svojoj vili u Istri rekla je da je zaradila, doktorica je znanosti, a muž rock zvijezda.
-
Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
Zavezanih ruku i s trakama preko usta ukazali na kršenje životinjskih prava
Reci što misliš!