Lifestyle

test

Vaši prijatelji: Kako da otkrijete tko je "lažnjak"?

Vaši prijatelji: Kako da otkrijete tko je

Svaka osoba ima svoje mane i prednosti pa tako i najbliži prijatelji koji nas okružuju. No postoji velika razlika između onih lojalnih pojedinaca na koje se možemo osloniti u najtežim trenucima i osoba u čijem društvu i najradosniji dan postaje mučenje. Donosimo vam stoga sedam pokazatelja koji upućuju na to da imate lažnog prijatelja.

1. Nikad se ne drži dogovora

Kašnjenje je sastavni dio života. Ponekad ono nema nikakve veze s pojedincem, nego je uvjetovano višim silama poput gužve u prometu ili naglom promjenom rasporeda vožnje sredstava jasnog prijevoza. No, ako u svom životu imate osobu koja vječito kasni, nikada se ne drži dogovora i misli da se vi bespotrebno živcirate oko tih njihovih "simpatičnih" karakteristika, pred sobom imate kvazi-prijatelja koji ne poštuje ni vaše vrijeme ni vas kao osobu.

2. Govori samo o sebi

Svi mi imamo potrebu za povjeravanjem svojim prijateljima, dijeljenjem dobrih i loših stvari u životima i povremenim držanjem 'monologa' kad se uhvatimo u koštac s nekim problemom. Znak za uzbunu trebao bi se uključiti ako u svom životu imate osobu koja neprestano prebacuje razgovor na sebe i svoja stajališta te ne mari za vaše mišljenje. Postoji li rečenica koju ta osoba ne počinje s "ja"?

3. Upucava se osobama koje vam se sviđaju

Ovaj klasični psihološki poriv za privlačenje pažnje i 'liječenje' niske razine samopouzdanja jasan je znak za uzbunu, odnosno pokazatelj da je pravi trenutak za nove prijatelje.

4. Izbjegava vas kad je u vezi

Prijatelji koji vas zovu samo kada nisu u ljubavnoj vezi i nemaju planova za vikend, zapravo uopće nisu vaši prijatelji.

5. Ne veseli se vašim uspjesima

Kad podijelite vijest o zarukama, novom poslu ili nekoj drugoj uzbudljivoj promjeni u životu, očekujte od prijatelja da se vesele vašoj sreći. Ako s druge strane dobijete mlaku reakciju ili prebacivanje teme bez obrazloženja, u društvu ste osobe kojoj nije dovoljno stalo ili je ljubomorna na vaša postignuća.

6. Misli negativno

Svaka je osoba zaslužila živjeti sretan i ispunjen život. No ako se družite s osobama kojima je sve crnjak, i vi ćete postati opterećeni negativnim mislima. Takvim osobama nitko nije dovoljno dobar. Njima ni jedan kafić ili trgovina nisu dovoljno zanimljivi, a svaka predložena aktivnost dosadna i naporna. Prepoznajete li ovaj način ponašanja u ljudima s kojima provodite vrijeme, možda biste se trebali okrenuti pozitivnim utjecajima u životu.

7. Tjera vas na loše ponašanje

Tko nije popustio pritisku okoline i povremeno otpustio društvene kočnice sa svojim prijateljima na kakvom cjelonoćnom tulumu? Uživanje u povremenim zabavama sastavni je dio odrastanja i života. No ako ste okruženi osobama koje su zainteresirane samo za tulumarenje, koje vas sprečavaju u obavljanje svakodnevnih dužnosti i mame vas na oblike ponašanja koje graniči sa zakonom – to je jasan znak da je vaš kvazi-prijatelj zapravo pijavica, piše Zadovoljna.


Reci što misliš!