Lifestyle

Ona i on

Šest znakova koji pokazuju da vam partner nešto skriva

Šest znakova koji pokazuju da vam partner nešto skriva

Iako može biti teško, nije nemoguće doznati stvari iz prošlih veza vašeg partnera. Ovo je sedam znakova da je vaš partner u prošlosti imao nezdrave veze.

1. Ne otvaraju vam se

Svakome treba vremena da se nekome otvori, ali to se dogodi prije ili kasnije. Ako vašem partneru za to trebaju mjeseci, vjerojatno je da su u prošlosti doživjeli neke stvari zbog kojih se pitaju je li i veza s vama sigurna za njih. Ukoliko se radi o tome, vaš partner treba potražiti pomoć, a vi mu možete biti potpora dok se rješava tereta prošlosti.

2. Kratkog su fitilja

Ako se ne mogu nositi sa sukobima, imaju kratak fitilj ili su stalno mrzovoljni, znakovi su da je vaš partner slično iskusio i u prošlosti, a uzrok su raniji problemi i nesigurnosti koje vuče iz prijašnjih odnosa. Morate komunicirati s partnerom da biste otkrili pravi uzrok i riješili eventualnu svađu ili sukob među vama. Međutim, ovo ne znači da je u redu da se bez ikakvoga razloga ljute na vas ili bijes ranijih odnosa iskaljuju na vama.

3. Treba im potvrda da vam je stalo do njih

Ako vaš partner ima stalnu potrebu za potvrdom da je vaša veza kvalitetna, radi se o još jednom znaku na koji trebate obratiti pozornost. Važno je razumjeti druge ljude, ali ni u tome ne treba pretjerivati na svoju štetu. Iako se partnerova potreba za potvrdom kvalitetne veze na početku može činiti slatkom, jer možete pomisliti da im je stalo, na duge staze takav odnos nije održiv.

4. Ne vjeruju vam

Ispituje li vas partner svaki put kad izađete s prijateljima ili ostajete dže na poslu? Optužuju li vas stalno da lažete ili da ih varate? Ovo ponašanje pokazuje da vaš partner pokušava kontrolirati vas, umjesto svojih emocija. Ukažite im na taj problem, ali ako se oni i dalje nastave ponašati isto, vrijeme je da prekinete vezu.

5. Imaju tajne

Za nekoga tko je izašao iz toksične veze normalno je da bude vrlo zaštitnički nastrojen prema samome sebi, međutim, to je nešto što moraju riješiti sami sa sobom. Sve što vi možete napraviti jest biti im potpora.

6. Treba im vremena da se vežu

Najvažnija stvar u vezi jest biti s partnerom na istoj valnoj duljini. I dok svima treba neko vrijeme da se vežu, u nekom se trenutku to i dogodi, ako su u vezi s osobom do koje im je stvarno stalo. Međutim, ako se vaš partner čudno ponaša, iako u vezi objektivno nema nikakvih problema, razlog može biti toksična prošlost. Razgovarajte o svemu sa svojim partnerom. Može biti da će im trebati vremena da se otvore i nemojte na njih vršiti pritisak. Pokažite razumijevanje, ali ako i vama to predstavlja preveliki problem, možda je bolje da se raziđete.


Reci što misliš!