Lifestyle

humanitarna akcija

Vi potrčite, a Doris Pinčić Rogoznica će kuhati za Marijine obroke

Vi potrčite, a Doris Pinčić Rogoznica će kuhati za Marijine obroke

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava obroke na mjestu obrazovanja, poziva vas da se uključite u Virtualni tjedan za Marijine obroke.

Od 25. do 31. svibnja svaki dan na društvenim mrežama prikazivat će se razne aktivnosti u koje se mogu uključiti podupiratelji iz cijele Hrvatske. Tjedan će završiti humanitarnom utrkom u nedjelju, 31.svibnja, koju će moći trčati svi koji žele i mogu. 

Pronađite 5 kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku putem linka i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. Svaki trkač koji se odluči prijaviti na utrku na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke kako bi sa svima podijelili atmosferu trčanja u svom gradu. Utrka će trajati kroz cijelu nedjelju, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat iz raznih sportskih aplikacija na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni. 

Sve dodatne informacije pratite na Facebook eventu Marijinih obroka ili na web stranici i uključite se u ostale aktivnosti virtualnog tjedna, kao što su kuhanje za Marijine obroke, čitanje knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece”, vježbanje kao priprema za utrku ili crtanje s djecom te glazbeni petak za Marijine obroke. Knjigu će čitati Robert Kurbaša, kuhat će Karmela Vukov Colić i Doris Pinčić Rogoznica, s nama će na glazbeni petak biti Antonella Malis, Antonela Đinđić i Marko Kutlić  i učenici Glazbene škole Valpovo i Belišće pri OŠ M. P. Katančića, Valpovo. 
 
Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.


Reci što misliš!