Lifestyle

ženski kantun

Mali trik za ispravno korištenje suhog šampona

Mali trik za ispravno korištenje suhog šampona
thinkstock

Evo u čemu je problem sa suhim šamponima: nasprejate ga (ili pospete, ako je pakiran kao baby puder) po korijenu kose, a potom on - zahvaljujući apsorbirajućem talku - upije masnoću i neutralizira mirise. I opet izgledate kao da je sve u redu. Kada se nakon toga počešljate, teoretski bi trebao nestati i puder iz kose

Zvuči super, zar ne? Naravno, ali u praksi to izgleda ovako: nasprejaš,te pričekate doslovno tri sekunde, malo razbarušite kosu i juriš na posao, što znači da suhom šamponu ne dajete dovoljno vremena da odradi svoj posao. Drugim riječima, kada se dijelila pamet u vezi suhih šampona, mi smo - sjedili na ušima!


…a ovo je rješenje

Fora je u tome da suhi šampon nanesete prije spavanja, a ne ujutro kad se probudite. Tako će on stići napraviti svoj posao - upiti višak masnoće i znoja iz kose dok spavamo, kaže frizerska stilistica slavnih Kristin Ess. “Kad su mi pramenovi masni, nasprejam suhog šampona po kosi kao luda, zavežem kosu i na spavanje. Kad se probudim, nagnem glavu prema dolje, izmasiram vlasište kako bi se upijajući talk rasporedio po kosi i etogac: kosa je voluminozna, mat i izgleda kao da sam sam je oprala!”

Ovo je trik koji smo isprobali i stvarno djeluje. Toliko da nam nije neugodno ni opaliti nekoliko jutarnjih selfieja!

 


Reci što misliš!