stalno jedete...
Kako vješto zavarati želudac?
Od dnevnog boravka do kuhinje, od kuhinje do balkona i opet natrag do hladnjaka - u tome niste jedini. Većina osoba tijekom dužeg boravka unutar svoja četiri zida jede češće i to čini u većini slučajeva iz puke dosade, a ne zbog gladi.
Kako prenosi Novi list, ovi mali, ali korisni trikovi spriječit će vas u konstantnim posezanjem za hranom.
1. Nemojte se ustručavati za vrijeme glavnih obroka
Za vrijeme doručka, ručka i večera se nemojte ustručavati, no to isto tako ne znači da se trebate prežderavati. Konzumirajte glavne obroke uravnoteženo jer ćete imati manje napada gladi između obroka.
2. Birajte zdrave međuobroke
Nitko ne kaže da ne trebate jesti između glavnih obroka, dapače međuobroci su poželjni. No, birajte zdrave međuobroke, poput orašastih plodova ili voća.
3. Pripremite porcije
Često se zna dogoditi da u prolazu uzmemo pokoji orašasti plod ili voćku, ali tako znamo pojesti i više nego što bismo trebali. Ujutro pripremite porcije svojih međuobroka kako biste znali koliko ste pojeli tijekom dana.
4. Pijte dovoljno vode
Nemojte zaboraviti na potreban unos tekućine. Najbolji način da pratite koliko ste unijeli jest ako imate uza sebe staklenu bocu vode.
5. Pričekajte pet minuta
Često se dogodi da jedemo iz puke dosade, a zapravo nismo gladni. Dajte si pet minuta. U međuvremenu se okupirajte s nečim, a ako i nakon pet minuta i dalje osjećate glad pojedite nešto zdravo.
6. Dajte probavi malo oduška
Kako svima nama treba povremena pauza od posla, tako treba i našoj probavi. Stoga nemojte konstantno nešto grickati nego odmorite probavu.
7. Skrijte grickalice
Grickalice držite što dalje od pogleda. Neka budu na najvišoj polici i ladici. Dokazano manje jedemo nezdrave grickalice ako ih ne vidimo.
Izdvojeno
-
Ministar obrane Ivan Anušić na X-u je objavio kako u četvrtak u Hrvatsku stiže prvih šest borbenih aviona Rafale koji su kupljeni od Francuske.
-
Prije točno 15 godina, 22. travnja 2009. godine, emitirana je prva emisija Blues bar na Radiju 057. Malo-pomalo emisija je zaslužila epitet regionalne sile, a njezini autori Mišel Kalajžić i Andrija Prović postali su sinonim za kvalitetnu glazbu, koju možda baš uvijek i ne razumijemo, a nije nas sram to priznati.
-
Marinu krunu na stihove Mladena Barabe uglazbio je Ljubo Stipišić Delmata, 2010. godine.
-
Svaka perilica nudi program pranja na 40°C, a mnogi ga najčešće koriste. Naizgled se čini kao idealno rješenje za pranje određenih materijala, ali u osnovi ovaj program samo troši više električne energije. Istu garderobu možete dobro oprati na nižoj temperaturi.
Reci što misliš!