recepti
Brzinski desert: Čokoladne kocke prave se i bez pećnice
Ako ste ljubitelj finih kolača, ali onih koji se ne peku, onda je recept koji donosimo u nastavku idealan za vas. Uz samo malo truda i vremena napravit ćete neodoljivo sočne kremisimo kocke.
Sastojci
2 vrećice pudinga od vanilije,
2 žlice pšeničnog oštrog brašna tip 400,
2 žlice gussnela (fini jestivi kukuruzni škrob),
100 g šećera,
1 l mlijeka,
250 g maslaca,
200 g čoko namaza (Nutella i sl.),
5 krem bananica,
100 g čokolade,
700 g petit keksa,
sok od 2 naranče,
2 vrećice šlag pjene,
250 ml mlijeka
Priprema
Dva pudinga od vanilije, brašno, gussnel te šećer umutiti u malo mlijeka. Ostatak mlijeka (od 1 l) zakuhati te u njega isuti prethodno sjedinjenu smjesu te kuhati 2-3 minute.
U ohlađeno dodati maslac te sjediniti kremu električnim
mikserom.
Kremu ravnomjerno raspodijeliti na tri dijela. U prvi dio
umiješati čoko namaz/Nutellu, u drugi dio bananice, a u treći dio
naribanu čokoladu.
Slaganje
Petit keks namočiti u sok od naranče te slagati na pripremljenu podlogu. Nakon toga redom slagati: prvu kremu, red petit keksa namočen u sok, drugu kremu, red petit keksa namočen u sok te treću kremu. Na kraju električnim mikserom umutiti 2 vrećice šlaga s 250 ml mlijeka te premazati kolač. Dobro ga ohladiti, narezati na kocke i poslužiti.
Izdvojeno
-
Postupajući po zaprimljenoj dojavi 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je noćas oko 2 sata u ugostiteljskom objektu u Širokoj ulici u Zadru fizički napao 58-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje su postupali s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
Reci što misliš!