gastro štorije
Šunka i mladi luk u novom ruhu
Da se ne baca: Omiljene uskrsne delicije iskoristite za pripremu slasnog ručka - ispecite quiche kojeg će obožavati svi ukućani, a priprema je jednostavna.
Većina ljudi pretjera s količinom namirnica za blagdanski doručak, no ne brinite da će vam nešto propasti - iskoristite ih na nešto drugačiji način. Quiche je odličan izbor, jer taj složenac možete poslužiti za ručak, a okus mu je odličan, pišu 24sata.
Sastojci
Tijesto:
200 g brašna
100 g maslaca
1 jaje
1 mala žlica soli
Nadjev:
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
500 g mladog luka
150 g šunke
5 jaja
parmezan po želji
Priprema:
Maslac ostavite na sobnoj temperaturi. Rukom zamijesite brašno, maslac i jaje dok se ne sjedini u smjesu. Tijesto pobrašnite, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku. Nakon toga razvaljate tijesto i stavite u pleh prethodno prezaman maslacem i pobrašnjen. Tijesto pecite 15-ak minuta na 200 stupnjeva i zatim izvadite te dodajte nadjev.
Za nadjev mikserom pomiješajte jaja, dodajte mlijeko i vrhnje. Mladi luk i šunku sitno nasjeckajte te dodajte s malo soli i parmezana u nadjev (količinu soli prilagodite slanosti šunke). Nakon što što izlijete nadjev, utisnite žlicom mladi luk i šunku kako ne bi virili iz smjese i posmeđili kod pečenja. Stavite peći na 200 stupnjeva od pola sata do 40 minuta - odnosno dok nadjev ne bude čvrst u sredini.
Izdvojeno
-
Dođite u Glazbenu zbirku Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak 16. prosinca na Božićni kviz!
-
Na osunčanom Trgu Petra Krešimira IV u Pagu održan je svečani doček Svete Lucije, zaštitnice svjetla, koji je privukao brojne građane i posjetitelje.
-
-
Hrvatski skijaš Filip Zubčić sedmi je nakon prve vožnje veleslaloma kojeg skijaši voze u subotu za Svjetski kup u Val d'Isereu, dok je najbrži Švicarac Marco Odermatt.
Reci što misliš!