Lifestyle

zanimljivo istraživanje

Što sve utječe na naše snove?

Što sve utječe na naše snove?
Ilustracija

Snovi su često toliko čudni i ludi da se budimo s pitanjem što nam se to dogodilo da nam se takve stvari motaju po glavi, a evo par mogućih razloga za to

Što sve utječe na snove? Zanimljive i pomalo nevjerojatne stvari, ponekad, jer recimo snove bizarnima čini - Zemljino magnetsko polje.

Ne, to nije neka teorija zavjere, mozak osjeća geomagnetsku aktivnost i regulira razine hormona potrebne za san. Kako su neki osjetljiviji, pokazalo se nakon osam godina istraživanja da niska geomagnetska aktivnosti utječe na lude snove.

Lucidni snovi su oni koje možemo kontrolirati - kad usred sna shvatite da sanjate i počnete kontrolirati događanja, baš kao da igrate video igricu. Vjerovali ili ne, upravo oni koji češće igraju video igrice češće i lucidno sanjaju, pa ako želite preuzeti kontrolu nad svojim snovima, upalite plejku i navalite!

Za kraj, kreativni ljudi bolje pamte svoje snove, a kako je dokazano da neugodni mirisi uzrokuju neugodne snove, neka vam spavaća soba uvijek bude čista, uredna i mirisna.


Reci što misliš!