Lifestyle

astro kantun

Koji je horoskopski znak škrt, a koji rastrošan?

Koji je horoskopski znak škrt, a koji rastrošan?
Privatne fotografije

Dok shvatite je li netko samo štedljiv ili škrt, može biti kasno, a horoskop vam pomaže predvidjeti kakav je odnos znakova prema novcu - poredano od najopreznijih do najrastrošnijih

Bik

Za Bikove je teško razlučiti radi li se o ozbiljnom štediši ili škrtcu. Odluči li svoj novac potrošiti na nešto, puno vremena provest će istražujući prednosti i nedostatke i tražiti mišljenja drugih. Čak i nakon toga nije neobično za Bikove da osjete grižnju savjesti zbog kupnje. Jedino je sigurno da neće tek tako baciti svoj novac na bilo koga ili na bilo što.


Djevica

Djevice su štedljive sa svojim novcem, ali iz sasvim drugog razloga. Poznate po svojoj sklonosti brigama, i kad je u pitanju njihov novac Djevice su vrlo zabrinute. Nije loša ideja pratiti tokove svog novca, ali Djevice u tome jako pretjeruju - ne samo da znaju u svakom trenutku gdje im je novac, nego vode evidenciju za svaki potrošeni novčić.

Jarac

Ako trebate uzor kad se radi o samokontroli, ne trebate tražiti dalje od Jarca, no ta kontrola ponekad zna biti pretjerana. Recimo, kad je riječ o novcu. Za njih je prekomjerno trošenje novca način za pokazivanje statusa, a s time će se složiti mnogi. No Jarci će taj status izražavati kad su okruženi onima koji imaju manje od njih, a pokazivanje te superiornosti kod njih zna biti i odbojno.


Škorpion

Postoje brojni razlozi za to što netko ozbiljno pristupa trošenju svog novca, od štednje za školovanje i stambenog zbrinjavanja do vraćanja dugova. Kad su u pitanju Škorpioni, razlog je puno jednostavniji - riječ je o škrtosti. Pitajte ga hoće li s vama otići na piće u petak navečer i dobit ćete negativan odgovor. Predložite mu da umjesto kuhanja podijelite pizzu i prostrijelit će vas takvim pogledom da vam više nikad takvo pitanje neće pasti na pamet.


Blizanci

Blizanci se vole provoditi i kad je zabava u pitanju svjesni su da se mora nešto i potrošiti. Pri tome su svjesni i da ne treba biti suviše rastrošan, a jedina loša strana Blizanaca je što ta svijest dolazi u nezgodnom trenutku - kad treba ostaviti napojnicu. Ne misle oni da ljudi koji su ih cijelu večer uljudno posluživali ne zaslužuju nagradu za svoj trud, samo osjete snažan poriv za štednjom kad im konobar podvuče crtu pod račun.


Rak

Rak je sumnjičav prema mnogim stvarima, a trošenje novca bez razmišljanja samo je jedna od njih. Bez obzira o kojem se iznosu radilo, on će razmatrati tu potrošnju kao da kupuje nešto veliko, poput automobila ili kuće. Odmjerava svoje mogućnosti, traži jeftiniju ponudu (čak i ako kupuje burek) i propituje sam sebe želi li stvarno to što kupuje. Odgovor je obično da, osim ako je riječ o zaista velikoj kupovini, ali svejedno će kroz ovaj postupak preispitivanja prolaziti svaki put.



Ovan

Kad je riječ o novcu, za Ovnove bi se prije moglo reći da su štedljivi, nego škrti. Ne mari hoće li potrošiti novac na sebe u klubu ili na najboljeg prijatelja za njegov rođendan, ali vrlo važnim smatra dobro razmisliti prije nego potegne kreditnu karticu. Ovan ne želi žaliti ni zbog jedne svoje odluke, a trošenje novca na sve i svašta nešto je zbog čega će kasnije sigurno požaliti.


Vodenjak

Vodenjak se zna zabavljati i trošiti novac, ali ne može se reći da nije oprezan. Možda za njega ne postoji drugi razlog za kupnju novih cipela osim zato što to želi, ali jako dobro zna kad treba stati na loptu i početi štedjeti. Planira li kupiti novi automobil ili putovati nekamo sljedećeg ljeta, svjestan je da će ga kupovina skupih cipela vratiti dva koraka unazad od cilja.


Vaga

Kao i u svemu, Vage su neodlučne kad je u pitanju trošenje novca, no ovdje se radi vjerojatno o jednoj od najgorih vrsta neodlučnosti. Ne može li se odlučiti hoće li za večeru uzeti ćevape ili pizzu, a velike su šanse da će uzeti oboje. Vaga voli dobiti ono što želi i dobro se provoditi, a to je za novac ubojita kombinacija.



Ribe

Ribe uživaju u trošenju novca na stvaranje novih prijatelja. Odreći se nekoliko kuna za nekoga koga je tek upoznala, bilo to čašćenje novog kolege na poslu kavom ili novog učenika u školi ručkom, Ribi ne čini nikakav problem jer će oni zapamtiti tu ljubaznost. Novac ne troši jer se natječe u popularnosti, jednostavno voli vidjeti kad se netko nasmiješi.


Strijelac

Kad se Strijelac poželi zabave, ide do kraja. To ne znači samo subotnji provod s prijateljima, nego putovanje na drugi kraj zemlje na trodnevni glazbeni festival, uključujući hranu i piće. Kada planira svoje nevjerojatne izlete i zabavne odmore, ne zamara se novcem. Sjećanja ionako traju dulje od novca koji će imati.


Lav

Ekstravagantnijeg znaka od Lava teško ćete pronaći. Ne može se reći da Lav ne troši novac na svoje prijatelje, ali najviše od svega voli ga potrošiti na sebe. Pedikure, tretmana kose, odjeće, obuće i kojekakvih dodataka Lavu nikad ne manjka. Voli i društvene medije i neće propustiti priliku tisućama svojih sljedbenika pokazati skupocjenu stvarčicu kojom se ponovio, piše Tportal.


Reci što misliš!