Lifestyle

trikovi

Zbogom, šećeru: Što se događa kada kavu malo zasolite?

Zbogom, šećeru: Što se događa kada kavu malo zasolite?
Thinkstock/Arhiva

Ako ste se odlučili odreći mlijeka u kavi, ili jednostavno želite istaknuti okus omiljenog napitka, isprobajte provjereni trik...

Kad dođete na posao i iza vas je "naporan" vikend, a nabrzinu se trebate razbuditi i doći sebi, nema bolje stvari od kave. Hvala nebesima na gorkoj kavi (nitko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kave većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav okus. Srećom, možete popraviti okus svoje kave s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!

Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom pa i mlijekom, kava će imati bolji okus. Savršena mjera prema gastrostručnjaku Altonu Brownu jest četvrtina žličice soli i dvije žlice mljevene kave na veliku šalicu vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kave previše, prilagodite je vlastitom ukusu.

Što vam treba: Kava i sol

Što radite: Stavite sol u gorku kavu i promiješate

Zašto funkcionira: Sol se neobično veže na okusne pupoljke koji detektiraju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Znanost, čista znanost!

Rezultat: Možda ćete osjetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu prije gorkog, ovaj trik idealan je za vas. 


Reci što misliš!