#kužina
Ne bacajte kruh: Imamo sedam načina na koje ga možete iskoristiti
Ako vam je ostalo kruha, nema potrebe da ga bacate. Donosimo nekoliko izvrsnih načina na koje ga možete iskoristiti.
1. Dvopek
Kruh isijecite na šnite, složite na pleh i pecite na visokoj temperaturi između 10 i 15 minuta.
2. Popara
Vrlo ekonomičan i brz obrok za koji ne trebate izdvojiti puno novca. U proključalu vodu dodajte ulje i sol, a potom i kruh koji ste isjekli na veće komade. Kuhajte minutu do dvije. Na kraju sve možete preliti kiselim mlijekom, jogurtom, kiselim vrhnjem…
3. Zapečeni sendviči
Potreban vam je sir, rajčica, luk i prstohvat vlasca i delicija je tu! Hrskav i vruć kruh je ukusan sam po sebi, pa čak niti ne morate pretjerivati s dodacima koji se mogu sastojati od onoga što imate u hladnjaku ili onoga što naviše volite. Primjerice, na šnitu kruha stavite list slanine ili pršuta, malo izgnječenog češnjaka i kockicu sira.
4. Prezle
Osušeni kruh sameljite i dobili ste odličn dodatak koji možete koristiti prilikom pohanja ili pripremanja knedli.
5. Pizza
Poslažite šnite kruha u pleh, tik jednu do druge, da budu sabijene. Ako je kruh pretvrd malo ga pošpricajte mlijekom, u suprotnom je dovoljno da ga premažete uljem ili maslacem. Potom stavite nadjev koji koristite za pripremanje pizze: sos od rajčice, sir, šunka, gljive, začini… Pecite doslovno nekoliko minuta, tek da tijesto postane vruće i omekša.
6. Pohani kruh
Razmutite jaja, uvaljajte u njih šnite kruha s jedne i druge strane i ispecite na tavi.
7. Brusketi
Ako su šnite velike presijecite ih na pola. Poprskajte ih maslinovim uljem, dodajte začine po izboru primjerice bosiljak, ružmarin, limunov sok… Nadjev je također vaš izbor u što mogu spadati šampinjoni, sir, masline, rajčica… Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 15-ak minuta.
Izdvojeno
-
A posljednja četiri dana Biograd na Moru vratio se u vrijeme hrvatskih kraljeva. Povijesni hrvatski kraljevski grad organizirao je niz događaja i bogat program u povodu 1100 godina hrvatskog kraljevstva. Duh tog vremena posebno je dočarala povorka konjanika i povijesnih postrojbi na čelu s kraljem Tomislavom.
-
Donosimo priču o Zrmanji, krškoj ljepotici koja u toku dugom 69 kilometara skriva pravo bogatstvo, istodobno i slatkovodne i morske ribe. Posebna je zvijezda autohtona pastrva, a u potragu za njom krenuo je i HTV-ov reporter Edi Škovrlj.
-
Nestabilno vrijeme i nepovoljne biometeorološke prilike 12. svibnja: Oprez za meteoropate i kronične bolesnike.
-
Zbog planiranih radova na elektroenergetskoj mreži, u ponedjeljak, 12. svibnja 2025., doći će do privremenih prekida u opskrbi električnom energijom na sljedećim lokacijama:
Reci što misliš!