
Ako vam je ostalo kruha, nema potrebe da ga bacate. Donosimo nekoliko izvrsnih načina na koje ga možete iskoristiti.
1. Dvopek
Kruh isijecite na šnite, složite na pleh i pecite na visokoj
temperaturi između 10 i 15 minuta.
2. Popara
Vrlo ekonomičan i brz obrok za koji ne trebate izdvojiti puno
novca. U proključalu vodu dodajte ulje i sol, a potom i kruh koji
ste isjekli na veće komade. Kuhajte minutu do dvije. Na kraju sve
možete preliti kiselim mlijekom, jogurtom, kiselim vrhnjem…
3. Zapečeni sendviči
Potreban vam je sir, rajčica, luk i prstohvat vlasca i delicija
je tu! Hrskav i vruć kruh je ukusan sam po sebi, pa čak niti ne
morate pretjerivati s dodacima koji se mogu sastojati od onoga
što imate u hladnjaku ili onoga što naviše volite. Primjerice, na
šnitu kruha stavite list slanine ili pršuta, malo izgnječenog
češnjaka i kockicu sira.
4. Prezle
Osušeni kruh sameljite i dobili ste odličn dodatak koji možete
koristiti prilikom pohanja ili pripremanja knedli.
5. Pizza
Poslažite šnite kruha u pleh, tik jednu do druge, da budu
sabijene. Ako je kruh pretvrd malo ga pošpricajte mlijekom, u
suprotnom je dovoljno da ga premažete uljem ili maslacem. Potom
stavite nadjev koji koristite za pripremanje pizze: sos od
rajčice, sir, šunka, gljive, začini… Pecite doslovno nekoliko
minuta, tek da tijesto postane vruće i omekša.
6. Pohani kruh
Razmutite jaja, uvaljajte u njih šnite kruha s jedne i druge
strane i ispecite na tavi.
7. Brusketi
Ako su šnite velike presijecite ih na pola. Poprskajte ih
maslinovim uljem, dodajte začine po izboru primjerice bosiljak,
ružmarin, limunov sok… Nadjev je također vaš izbor u što mogu
spadati šampinjoni, sir, masline, rajčica… Pecite u pećnici na
200 stupnjeva 15-ak minuta.