savjeti
Kako spasiti jelo ako ste ga presolili?
Ne mora biti kraj svijeta ako vam se dogodi da presolite ono što kuhate. Ovdje su trikovi koje koriste poznati svjetski kuhari, a spasit će vas puno puta tijekom života jer svatko može pogriješiti.
Ovdje su savjeti profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo. Saznat ćete kako neutralizirati sol u mesu, juhama, povrću, umacima.
Spas za preslanu juhu
Najjednostavnije je dodati malo vode i prokuhati par minuta. Ali, ova metoda može biti dobra samo ako ste mrvicu presolili juhu pa ne treba dodavati puno vode.
Stavite vrećicu riže u juhu i prokuhajte. Riža će upiti višak soli.
Dodajte malo šećera u juhu, pričekajte da se otopi pa kušajte. Ponavljajte postupak dok okus soli ne postane prihvatljiv.
Namirnice kao što su krumpir, njoki, ili tijesto pomažu
apsorbirati višak soli. Na primjer, ubacite oguljen krumpir, i
kuhajte ga 10 do 15 minuta pa ga izvadite. Upit će višak soli, a
neće pokvariti okus jelu. Njoke i tjesteninu dodajte samo ako po
receptu mogu u juhu.
Spasite presoljeno meso
Kiselo vrhnje može spasiti jelo od mesa ako ste ga presolili. Stavite meso u posudu sa kiselim vrhnjem i ostavite da se hladi.
Ako ste presolili mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani kupus,
tikvicu ili naribajte sirovi krumpir u smjesu. Sol će se manje
osjetiti, a jelo će biti sočno.
Preslano povrće? I za to postoji trik
Umak od povrća spasit ćete rajčicom. Sitno je nasjeckajte u jelo i prokuhajte, prenose 24sata.
Višak soli iz kuhanog povrća uklonit ćete tako da ga zalijete neslanom vrućom vodom i kuhate nekoliko minuta, prenosi BrightSide.
Izdvojeno
-
Postupajući po zaprimljenoj dojavi 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je noćas oko 2 sata u ugostiteljskom objektu u Širokoj ulici u Zadru fizički napao 58-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje su postupali s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
Reci što misliš!