Lifestyle

savjeti

Ovom jednostavnom metodom ojačajte samopouzdanje

Ovom jednostavnom metodom ojačajte samopouzdanje

Gotovo svi ponekad osjećamo manjak samopouzdanja.To je potpuno normalno, ali ako se osjećate kao da vam generalno nedostaje samopouzdanja, imamo rješenje.

Znanstvenici su u novoj studiji otkrili metodu kojom je lako ojačati samopouzdanje. Naime, istraživanje provedeno na ženama pokazalo je da se manjak samouvjerenosti može iskazati u brojnim lošim ponašanjima.

Primjerice, gledanje u ogledalo je nemoguće izbjeći, ali stalna preokupacija izgledom je znak da vas nešto muči. Kad neka ponašanja ukazuju na nisko samopouzdanje, ograničavanje istih ponašanja može puno pomoći i ojačati ga, piše RTL.hr.

Znanstvenici sa Sveučilišta na Floridi utvrdili su da ponašanja poput stalnog uspoređivanja s drugima, analiziranja kože, kose, tijela ili kamufliranja nečeg od navedenog, traženja drugih za mišljenje o izgledu može imati negativni utjecaj na mentalno zdravlje.

Stručnjaci su htjeli znati kako mijenanje tog ponašanja utječe na samopouzdanje. Nakon dva tjedna, otkrili su da su žene koje su se manje gledale i popravljale značajno poboljšale samopouzdanje i smanjile zabrinutost izgledom.

"Ograničavanje takvog ponašanja smanjilo je tjeskobu i nezadovoljstvo te kriva vjerovanja o izgledu", izjavila je Natalie Wilver, voditeljica studije.

Jesse Cougle, profesor psihologije, smatra da je ova metoda izuzetno korisna: "Dostupna je svima, ne košta i može pomoći puno žena", rekao je za MindBodyGreen.

Istraživanje zato predlaže da isprobate takve male promjene u ponašanju kroz dan i vidjet ćete da će vaše samopouzdanje rasti, a briga oko izgleda nestajati.


Reci što misliš!