Lifestyle

psihologija

Pet tipova razvedenih muškaraca

Pet tipova razvedenih muškaraca
Photo created by freepic.diller - www.freepik.com

Koliko ljudi, toliko ćudi – kaže stara narodna. No, kada je riječ o razvodu, kažu istraživanja da uglavnom postoji (samo) 5 različitih tipova muškaraca. Ako ste upoznali nekog od njih, ili ste prošli kroz ovo životno iskustvo – vjerojatno ćete se/ih prepoznati

1. Hachiko
On se ne može pomiriti s činjenicom da ga je žena napustila. Dugo će patiti zbog toga i sav je u drami. Čak i kada jednog dana sretne novu partnericu uvijek će je uspoređivati s bivšom.

2. Mr. Breaking Bad
On, pak, pokušava zaboraviti sve što je vezano s bivšom. I pri tome ne bira ‘sredstva’: opijanje, ekstremni sportovi, ekspresno mijenjanje partnerica… sve u nastojanju da bivšu potpuno izbriše iz svog života. Postoji mala šansa da se rehabilitira.

3. Zaposlenik godine
U radu je spas! Nakon raspad braka (i obitelji) ovaj se tip muškaraca apsolutno fokusira na posao i izgradnju karijere. Jedino tomu mu pomažu mu da se odmakne od misli o propalom braku. Jedino utješno jest da oni nisu najgori slučajevi: često brzo uspiju u karijeri i počnu dobro zarađivati. No, pitanje je samo mogu li, nakon što upoznaju novu partnericu, usporiti s tempom rada ili će i dalje kući dolaziti kasno navečer.

4. Mrzitelj žena
Ako je jedna žena prevarila/napustila/izdala, onda to rade sve! Mizoginist će svoje loše iskustvo ‘preslikati’ na sve pripadnice ljepšeg spola. Sve žene su zločeste, varaju, ne zaslužuju muško poštovanje… Alert! Pokušaji da mu promijenite mišljenje isti su kao da lupate glavno o zid, a takvi muškarci često uspostavljaju novu vezu samo da bi se osvetili bivšoj supruzi ili da bi joj se ‘vratili’.

5. Očajnik
‘Gdje sam? Tko sam ja? Što da radim, kako da živim?’… takva pitanja muče ranjenu dušu našeg lunatica. S odlaskom supruge on je izgubio sav smisao života. problem je što su takvi muškarci neprilagođeni samostalnom životu – što je vjerojatno i bio jedan od razloga zašto mu je brak propao.


Reci što misliš!