Lifestyle

rezervirajte mjesto

Tomislav Gretić priprema ekskluzivnu večeru u restoranu Dva ribara!

Tomislav Gretić priprema ekskluzivnu večeru u restoranu Dva ribara!

Jedan od najboljih hrvatskih chefova, Tomislav Gretić, priprema vrhunsku večeru u restoranu Dva ribara koju jednostavno ne smijete propustiti.

Restoran 2Ribara uz partnere Vinariju Degarra, Terra Travel, Zadar Cooking Class te dabar.agency s osobitim zadovoljstvom najavljuje ekskluzivnu večeru u izvedbi chefa Tomislava Gretića.

Menu by Tom Gretić

Tuna sa slanutkom i krastavcem

Škampi, kozice, vongole, dagnje, poriluk, kukuruz, bisque

Zubatac, koromač, pileći fond,anis

Biftke na smeđem maslacu, panko guščja jetra, paljena brokula, pečeni luk

Pečena kruška, čokolada, kuhano vino

Cijena po osobi iznosi 340 kn, uz vinski slijed po cijeni od 100 kn.

Broj mjesta je ograničen stoga požurite, ostalo je svega desetak mjesta!

Početak večere je u 19:30 sati.

Rezervacije na telefon 023 / 213 – 445


Tom Gretić hrvatski je kuhar svima najpoznatiji iz tv showa Masterchef i Tri, dva, jedan kuhaj. Svoju bogatu karijeru započeo je jako mlad odmah po završetku Ugostiteljsko-hotelijerske škole u Zagrebu gdje je rođen i odrastao.

Prvo zaposlenje dobio je u Yacht Clubu marine na Cresu nakon čega se vraća u Zagreb gdje je radio u Hotelu Laguna, a potom u Sheratonu, jednom od najprestižnijih zagrebačkih hotela. 1998. godine pružila mu se prilika da svoj zanat izbrusi u inozemstvu pa odlazi u Dubaija gdje kao sous chef u Sheratonu ostaje tri godine. 2000. godine je proglašen zaposlenikom godine u hotelu Deira gdje je primio posebnu nagradu za svoja kulinarska postignuća.

Iz Dubaia odlazi u Švicarsku gdje u Zurichu radi najprije kao speciality chef, a potom kao executive sous chef u Dolder Grand Hotelu gdje je imao priliku kuhati za članove benda U2 i Tom Jones-a. Nakon iskustva u Zurichu zapošljava se kao executive chef hotela Stella di Mare u Egiptu. U Hrvatsku se vraća 2004. godine na mjesto executive chefa Hotela Dubrovnik Palace, a nakon toga 2007. prelazi u rovinjski Monte Mulini gdje ostaje na poziciji executve chefa sve do 2013.

Svoju karijeru u Maistri završava 2015. jer njegovo zanimanje sve više privlače manji konzultantski projekti, a smatra da stečenim znanjem i dugogodišnjim iskustvom može pomoći drugima koji imaju potrebu za drugačijim pogledom na kuhanje i menije. 2015. pokrenuo je vlastitu konzultantsku tvrtku Sandomit, a zajedno sa svojom djevojkom pokrenuo je na društvenim mrežama projekt Independant Food Reporters koji donosi odlične kuharske savjete dostupne svima.

Gretić je prvi hrvatski chef koji je dobio pozivnicu za Hangar 7, kompleks u Salzburgu u sklopu kojeg se nalazi kultni restoran Ikarus, dobitnik Michelinove zvjezdice. Pozivnica za sudjelovanje u tom projektu među svjetskim kuharima je postala stvar prestiža. 2014. izabran je za najboljeg hrvatskog chefa.

 


Reci što misliš!