#gastro
Nešto sasvim drugačije: Isprobajte pizzu s roštilja!
Ljubitelji pizze zasigurno bi se oduševili ovom varijantom, u kojoj se tijesto peče na roštilju umjesto u pećnici.
Sastojci za 4 osobe:
• 500 g pšeničnog brašna (tip 550) (ili nekog drugog brašna, npr.
pirova)
• sol
• 20 g kvasca
• šećer
• 4 žličice maslinova ulja
• 250 g mozzarelle
• 300 g rajčica
• 1 tikvica narezana na ploške
• 200 g umaka od rajčice za pizzu
Priprema:
1 Brašno pomiješajte sa 7 grama soli. Kvasac i prstohvat šećera rastopite u 250 ml mlake vode. Ostavite 5 minuta na toplom dok se ne počnu pojavljivati mjehurići. Pomiješajte s brašnom pa dodajte ulje. Zamijesite tijesto i stavite ga u posudu posutu brašnom. Poklopite i stavite da se na toplome mjestu diže oko sat vremena.
2 Mozzarellu narežite na prutiće. Rajčice operite i narežite na ploške. Tikvice narežite na kolutove.
3 Tijesto razdijelite na 4 komada. Razvucite ih pa pecite s jedne strane na nauljenoj rešetki (ne direktno iznad žara) 3 minute. U međuvremenu pecite rajčice oko 5 minuta u posudi za roštilj. Tijesto okrenite, premažite pečenu stranu umakom od rajčica, posolite i popaprite. Po tome raspodijelite mozzarellu, mini rajčice i tikvce.
4 Pizze pecite još 3-4 minute, najbolje na roštilju s poklopcem.
Izdvojeno
-
Postupajući po zaprimljenoj dojavi 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je noćas oko 2 sata u ugostiteljskom objektu u Širokoj ulici u Zadru fizički napao 58-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje su postupali s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
Reci što misliš!