#gastro
Brzinski špageti s maslinovim uljem i češnjakom
Ovo brzo i mirisno jelo naprosto obožavamo, a pretpostavljamo da ćeš i ti dijeliti naše mišljenje.
Ovo je jedno od onih jela koje ćeš s užitkom pojesti nakon napornog radnog dana. Češnjak prevladava, ali u kombinacijom maslinovog ulja i hrpom naribanog parmezana, postaje prava delicija.
Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 500g špageta
- maslinovo ulje
- češnjak
- sol i papar
Priprema:
- Skuhaj špagete u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Sačuvajte nekoliko žlica vode od kuhanja.
- U tavu ulij maslinovo ulje i dodaj nasjeckani češnjak da malo pusti miris (pazi da ti ne zagori).
- Ubaci špagete, vodu u kojoj se kuhala tjestenina, sve dobro pomiješaj, začini i pospi parmezanom.
Posluži odmah!
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!