Lifestyle

#sexfiles

Osam najintimnijih zabluda o seksu

Osam najintimnijih zabluda o seksu

Je li bitna kvaliteta ili kvantiteta, najčešća je ‘polemika’ kad je u pitanju seks. No mi smo otišli korak dalje i otkrili pravu istinu o tome što muškarci misle o analnom i oralnom seksu, masturbaciji, predigri...

Muškarci vole seksi haltere
DJELOMIČNO TOČNO

Čipka, tange i seksi negliže uzbuđuju muškarce – tako barem mi mislimo. Pritom su mišljenja muškaraca o ovoj temi potpuno podijeljena. Nekima je to dodatno uzbuđenje, a drugi smatraju da je golo tijelo najbolja stimulacija. Zaključak muškaraca glasi: donje rublje mora odgovarati tipu žene koja ga nosi.

Ne bježe od plaćenog seksa
TOČNO

Muškarci u Njemačkoj godišnje izdvajaju 14 milijardi eura za plaćeni seks, a situacija nije drugačija ni u drugim zapadnim zemljama. Većina, međutim, o tome ne govori. U javnu kuću najčešće svraćaju muškarci stariji od 40 i to ne nužno samci, već i oni u dugogodišnjim brakovima, koji su se zaželjeli promjene u krevetu. Pritom traže žene koje su vatrene i divlje. Upravo je to glavni razlog zbog kojeg muškarci plaćaju za seks: s prostitutkom mogu doživjeti nešto što kod kuće ne dobivaju.

Predigra je nužna
NETOČNO

Jedno je jasno: on ne misli da je predigra nužna, dok je ona smatra važnom jer joj pomaže da se ‘zagrije’. Brojnim muškarcima predigra ipak uopće nije tako naporna kao što se misli, osobito ako pritom obje strane pokažu maštovitost. Tako bi se primjerice 51 posto muškaraca voljelo više ljubiti.

Istraživanje ‘stražnjeg ulaza’
DJELOMIČNO TOČNO

Samo 13 posto žena može zamisliti da ima analni seks. A muškarci? Analni seks – za razliku od uvriježenog vjerovanja – ne vole svi muškarci. Pa ipak su ga gotovo svi muškarci isprobali. Za analni seks potrebno je puno povjerenja i visoka razina intimnosti. U eksperimentiranje bi se trebalo upustiti samo ako su ta dva uvjeta ispunjena.

Muškarci gledaju grudi i stražnjicu
TOČNO

Prema rezultatima nekoliko anketa, većina muškaraca priznaje da ženama ne gledaju prvo u oči, nego – podrazumijeva se – u grudi i stražnjicu. Pritom je stražnjica mnogima važnija od grudi. To ipak ne znači da se žene ne mogu opustiti: ima li žena velike grudi ili malu stražnjicu, na koncu uopće nije važno – muškarcima je ionako najprivlačnije žensko samopouzdanje.

Žene su majstorice u oralnom seksu
NETOČNO

Mnoge žene misle da su u oralnom seksu fantastične, no najvažnija kritika koju muškarci upućuju ženama koje odluče pružiti svom partneru tu vrstu zadovoljstva jest to da se kod većine žena vidi da im to ne čini zadovoljstvo, nego da to rade isključivo zato što misle da moraju.

I baš zbog toga seksualni terapeuti smatraju kako bi žena muškarca trebala zadovoljiti na taj način samo ako to doista želi. U tom se slučaju svakako treba pridržavati nekoliko pravila: bez uporabe zuba i ne s previše sline. I naravno, s puno strasti!

Seks može i bez ljubavi
TOČNO

Postoje brojni klišeji i predrasude vezane za seks, no ono što najčešće smatramo klišejem – seks može i bez ljubavi – možda i nije predrasuda. Muškarci doista mogu bolje odvojiti ljubav i seks nego žene. No ipak, osim one ‘seks je seks’, vrijedi i sljedeće: dobar seks u kombinaciji s ljubavlju je kao vožnja Porscheom u proljeće.

Sam svoj majstor
TOČNO

Svi muškarci to rade! Oni koji kažu da se nikada nisu samozadovoljavali – lažu! Oko 60 posto muškaraca nastavlja se povremeno samozadovoljavati i kada su u vezi, a 16 posto njih to u vezi čini vrlo često. Mnoge žene se zbog toga osjećaju manje privlačno i željeno i u tome čak vide i ‘najavu prevare’. Jednoglasno mišljenje seksualnih terapeuta pak glasi: tek nakon što istražimo vlastito tijelo, moći ćemo potpuno uživati i pružiti užitak za vrijeme spolnog odnosa.


Reci što misliš!