Lifestyle

#sexfiles

Znate li koji je dan najbolji za opušteni seks, a koji za raditi djecu?

Znate li koji je dan najbolji za opušteni seks, a koji za raditi djecu?
Designed by Freepik

Jedno je istraživanje pokazalo da ako radimo neke stvari određenih dana, uspjeh neće izostati...

Ponedjeljak ili dan za opuštanje. Iako ga nitko ne voli i poznat je kao najstresniji dan u tjednu, britanski znanstvenici tvrde da je upravo on najbolji za oslobađanje od stresa. Stoga pronađite vremena za odmor i opuštanje jer je ponedjeljak dan kad su šanse za infarkt povećane za 20 posto. 

Utorak ili dan za hvatanje u koštac sa svim zaostacima. To je najbolji dan za sređivanje zaostalih obaveza. Naime, upravo smo utorkom najproduktivniji. Studija kaže da racionalni dio našeg mozga dominira razmišljanjem u prvim danima tjedna te da to trebamo iskoristiti za obavljanje svakodnevnih rutinskih poslova.

Srijeda ili dan za ljubav. Ovo je najbolji dan da krenete u potragu za princem na bijelom konju. Srijeda je savršena za prvi izlazak, tvrdi više od 40%o od 8000 ispitanih samaca. Osim toga, srijeda je idealna za traženje povišice na poslu jer su šefovi tada "najrazumniji". 

Četvrtak ili dan za uzavrele strasti. To je dan za seks! Razina hormona kortizola, koji stimulira hormone seksa, jest na vrhuncu. Razina spolnih hormona tada je pet puta veća i kod žena i kod muškaraca.

Petak ili dan za reći 'zbogom' lošim navikama. Petak je najbolji dan za odvikavanje od nekih štetnih ili dosadnih navika. Razlog tome je nadolazeći vikend, kad smo opušteniji i kad imamo čvršću volju, tvrde znanstvenici.

Subota ili dan za raditi djecu. Ako želite potomke, onda je ovo najbolji dan da počnete raditi na tome. Jedno drugo istraživanje otkrilo je da djeca začeta subotom imaju veće šanse za uspjeh u životu.

Nedjelja ili dan za sreću. Definitivno je najbolji dan za opuštanje. Provedite je u slobodnim aktivnostima te u društvu dragih ljudi.


Reci što misliš!