kužina
Hit recept: pečeni kukuruz s pikantnim umakom od vrhnja
Poslužite kukuruz narezan na manje komade preliven s kiselkasto ljutim umakom od vrhnja.
Pečeni kukuruz nije jelo za koje je potrebno pisati niti čitati recept.
Stavi se u pećnicu ili na roštilj, a možete ga i nasaditi na štap pa okretati iznad otvorene vatre. Čim potamni sa svih strana znate da je gotov i spreman za posluživanje i uživanje u njegovom okusu.
Namirnice
- 2 klipa kukuruza za pečenje
- 100 grama kiselog vrhnja
- 1 limun
- Sol, papar, chili (po ukusu)
Upute
Klipove kukuruza očistite ako su došli s lišćem. Po želji ih premažite maslacem ili s malo ulja i blago začinite sa soli.
Kukuruz pecite desetak minuta na 180 stupnjeva u Airfryeru, ili na 200 stupnjeva od 12-15 minuta u pećnici. Kada kukuruz počinje tamniti gotov je.
U manjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, sok limuna, sol, papar i chili u umak. Po želji možete dodati i drugog začinskog bilja ili čak i senfa.
Poslužite kukuruz narezan na manje komade preliven s kiselkasto ljutim umakom od vrhnja.
Dobar tek!
Darkove recepte možete naći na blogu “Darkova Web Kuharica”
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
Reci što misliš!