
Ovo je fenomenalna ideja za one koji ne vole pećnicu ali vole super kolače! Rolada kao kolač bez pečenja gdje se banana stavlja u sredinu i sve se rola u desert.
Sastojci
Kora:
- 300 g mljevenog keksa (Plazma ili Petit Beurre)
- 100 g šećera u prahu
- 2 žlice kakaa
- 100 ml mlijeka
- 100 g margarina ili maslaca
Punjenje:
- 100 g margarina ili maslaca (sobne temperature)
- 100 g šećera u prahu
- 2–3 banane
- malo mljevenog keksa ili kokosa (po potrebi)
Priprema
- U loncu zagrij mlijeko, margarin, šećer u prahu i kakao dok se sve ne sjedini. Ne treba kuhati.
- Makni s vatre i umiješaj mljeveni keks. Smjesa treba biti mekana i podatna.
- Smjesu stavi između dva papira za pečenje i razvaljaj u pravokutnik.
- U posebnoj posudi pjenasto izmiksaj margarin i šećer u prahu.
- Premaži kremu po kori.
- Banane oguli i položi cijele ili prerezane po dužini na rub kore.
- Uz pomoć papira pažljivo zarolaj u roladu.
- Zamotaj u papir ili foliju i ostavi u hladnjaku najmanje 2 sata.
- Reži na šnite i posluži.





