Lifestyle

#hitrecept

Egzotični napitak koji čuva zdravlje i tjera kilograme

Egzotični napitak koji čuva zdravlje i tjera kilograme
Designed by topntp26 / Freepik

Ukusan i zdrav doručak idealan je početak dana zbog čega mnogi za prvi obrok u danu biraju smoothije.

Zdravi napici mnogima su omiljeni doručak a njihova prednost je činjenica da postoji toliko varijanti da vam nikad neće dosaditi. Ako ste u potrazi za nekom novom kombinacijom, možda su ananas i banana nešto što dosad niste isprobali.

Dodatak koji će ovaj smoothie učiniti kremastim je grčki jogurt.

Radi se o kombinaciji koja je odličan izbor ako ste u procesu mršavljenja ili samo želite pojesti nešto zdravo, ukusno i hranjivo.

Ako još niste sigurni da je ovo kombinacija za vas, možda se predomislite kada pročitate prednosti ananasa i banane za zdravlje. Ananas je bogat vitaminom C koji pomaže u izgradnji imuniteta. Osim toga, obiluje i dijetalnim vlaknima i dobar je za probavu. Tu su i njegova protuupalna svojstva.

Kada su u pitanju banane, i one su bogate vlaknima, koja zajedno s vitaminima C i B6 pomažu zdravlju srca.

I to je samo dio prednosti, a u nastavku pročitajte kako ove sastojke pretvoriti u ukusni napitak. Trebat će vam tek nekoliko minuta.

SASTOJCI

- šalica ananasa 
- 1 banana 
- 1 grčki jogurt
- 1/4 šalice mlijeka
- 2 male žlice meda

PRIPREMA

Voće ogulite i narežite na komadiće, sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok smjesa ne postane jednolika.

NAPOMENE

U izradi smoothieja, da bi on uistinu bio zdrav, koristite svježe voće koje prije pripreme možete na nekoliko sati staviti u zamrzivač. Također, ako pri ruci nemate grčki jogurt možete ga zamijeniti običnim jogurtom. Umjesto meda možete koristiti javorov sirup.

I na kraju, u ovaj smoothie možete dodavati cijeli niz drugih sastojaka kako bi ga prilagodili svom ukusu ili napravili malu promjenu u slučaju da vam dosadi. Neke od opcija su špinat, sok od naranče, kivi, breskva, jabuka, borovnice... A tu su i dodaci poput đumbira, chia i lanenih sjemenki, cimeta.... Opcija je mnogo tako da vam doručak uvijek može biti drugačiji.


Reci što misliš!