recept dana

Kokos kuglice – meke, mirisne i uvijek omiljene na blagdanskom stolu

Priprema je brza, jednostavna i ne zahtijeva pečenje, što ih čini savršenim izborom za sve koji žele slatku deliciju u svega nekoliko minuta

Kokos kuglice su klasik koji nikad ne izlazi iz mode – meke, mirisne i uvijek omiljene na blagdanskom stolu.

200 g kokosa + 3 dodatne žlice

200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

50 g maslaca 

1 žličica ekstrakta vanilije

80 g mljevenih petit keksa (twist koji daje savršenu teksturu)

20–25 badema ili lješnjaka

Čokolada za preljev

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte kokos, mljevene kekse, omekšali maslac i ekstrakt vanilije. Dodajte kondenzirano mlijeko i dobro promiješajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu smjesu koja se lako oblikuje.
Smjesu stavite u hladnjak 15 minuta kako bi se stisnula.

Uzimajte male količine smjese, u sredinu stavite badem ili lješnjak i oblikujte kuglice.
Po želji svaku kuglicu uronite u otopljenu čokoladu, a zatim uvaljajte u kokos za dodatni efekt.

Ohladite još 20 minuta u hladnjaku prije posluživanja.

Izvor: zena.net.hr




Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest