Lifestyle

#prehrana

Stručnjaci objašnjavaju zašto je opasan plan prehrane koji promovira Beyonce

Stručnjaci objašnjavaju zašto je opasan plan prehrane koji promovira Beyonce
Vantagenews.com/PIXSELL

Prehrana koju preporučuje američka pop pjevačica Beyonce 'mogla bi biti opasna' objasnili su iz Britanske udruge za prehranu i medicinu

Pretplatnici na YouTube kanalu popularne pjevačice mogu platiti 14 dolara za plan prehrane koji traje 22 dana, a temelji se na biljnoj hrani. No, glasnogovornik Britanske udruge za prehranu i medicinu (BANT) Daniel O'Shaughnessy kaže da bi ovaj način prehrane mogao dovesti do "nutritivnog deficita". 

Trener poznate pjevačice Marco Borges rekao je da Beyonce "ima na umu važnost pravilne prehrane i vježbanja".

Originalno je ovaj plan prehrane napravljen 2013. kada je pjevačica promovirala Beyoncé's Kitchen, a slijedila ga je 2018. nakon rođenja blizanaca tijekom priprema za nastup na festivalu Coachella. 

Promotivni video koji je prošlog mjeseca objavljen na njezinom kanalu na YouTubeu počinje s njezinim priznanjem kako je trenutna težina "najgora noćna mora svake žene". Video je pregledan 1,7 milijuna puta.

Beyonce se držala vrlo strogog plana kako bi došla do cilja. Puna 44 dana nije konzumirala kruh, ugljikohidrate, mliječne proizvode, meso, ribu, alkohol, a u videu je priznala da je gladna. 

Vege sendviči i šećer

Njezin je plan osmislio osnivač tvrtke 22 Days Nutrition Borges, kojeg je opisala kao svog "prijatelja, trenera, psihologa i autora bestselera New York Timesa".

O'Shaughnessy je objasnio za BBC u čemu je problem. Na primjer, jedan od recepata, vege sendvič koji sadrži 36 g proteina, zapravo sadrži samo 24 g. Dok je drugi, zeleni smoothie, sadržavao osam žličica šećera.

Malo kalorija za svakoga

Britanska Nacionalna zdravstvena služba preporučuje 2 500 kalorija dnevno za muškarce i 2 000 za žene, ali s ovim planom prehrane unosi se samo 1 400 kalorija. 

"Ovo je prilično malo za svakoga. Korisnici će se osjećati umorno i iscrpljeno, posebno kada dodaju vježbanje", rekao je O'Shaughnessy. "Može biti opasno za prosječnu osobu da prati plan bez tima nutricionista i trenera koje ima Beyonce", dodao je dalje. 

Također je problematično izuzeće svih životinjskih proizvoda bez ikakvih informacija o prehrambenim poteškoćama, poput zamjene vitamina B12, unosa željeza ili proteina. 

'Beyonce prodaje snove' 

Slavne bi osobe trebale ohrabrivati ​​žene da se osjećaju ugodno u svojem tijelu. "Beyonce prodaje snove. To je zabrinjavajuće jer ima puno tinejdžera koji su povodljivi. Nju kopiraju milijuni ljudi", rekao je O'Shaughnessy. Beyonce nije komentirala njegove tvrdnje. 


Reci što misliš!