Lifestyle

#ženskikantun

Mlađi ili stariji frajer, pitanje je sad

Mlađi ili stariji frajer, pitanje je sad
Screenshot / Sex and the City (1998)

I jedni i drugi imaju svojih prednosti i mana. Ako ste još uvijek single i tek tragate za srodnom dušom, evo što od kojih možete očekivati...

Mlađi frajer

Mlađi frajer je kao štene - spreman je naučiti nove trikove. Ako nije imao mnogo dugih veza ili uopće nije bio u njima, vjerojatnije je da će biti otvoren prema dobrodušnim savjetima. On uči i istražuje pa imate pravu šansu sudjelovati u "modeliranju" i oblikovanju frajera sukladno svojim vlastitim preferencijama.

On vjeruje u pravu ljubav. Možda se  dosad nikad nije istinski zaljubio pa imate priliku postati njegova prva prava ljubav. Zbog toga će veza posta zaista uzbudljiva za oboje. No s druge strane, ako se dečko nikad nije suočio s tako dubokim osjećajima možda zbog toga nastupi preozbiljno pa zatraži bezuvjetnu vjernost do kraja života (iako se poznajete tek dva tjedna) ili postane stravično ljubomoran.

Njegova lista bivših nije dužine njegove ruke. A ta "prtljaga" iskustava iz prošlih odnosa zna biti ubojica potencijalno dobrih odnosa. Dakle, tu je u velikoj prednosti pred starijim frajerima.

Možda će to nekim ženama predstavljati velik problem, ali njegov je novčanik tanak poput njegove mlađahne figure. Pa ako još nije počeo napredovati na poslu, mogli biste se zateći kako podmirujete sve račune na zajedničkim izlascima. To nije problem sam po sebi jer je veza uzimanje i davanje, ali mogli biste osjetiti ljutnju kad vam se zaliha na računu počne topiti, kao što se i on može osjećati neugodno jer misli da ne pridonosi onoliko koliko bi želio.

Vrlo vjerojatno je da će se mlađahan momak vrlo brzo poželjeti doseliti k vama. Možda samo zato što uvijek ima mlijeka u frižideru i više od jednog jastuka na krevetu. Ženski su stanovi ipak mnogo udobniji nego muška gnijezda. Ako čuvate svoje vrijeme i prostor kao najveće blago ovoga svijeta, to bi mogao biti velik problem u vezi s mlađim frajerom.

Druženje s vašim prijateljima može biti problem jer za njega su prijateljske večere nešto što rade stari ljudi. Njegova ideja dobre zabave je partijanje i dolazak kući s prvim zrakama sunca, a vaša mirna večer sa starim prijateljima uz bocu ili dvije dobrog vina. Ovdje bi mogao nastati velik problem...

Libido je mlađim dečkima strašan u usporedbi sa starijima, no problem može nastati ako je on prebrz na okidaču. Istina da će za nekoliko minuta moći krenuti u drugu rundu, ali tko garantira da i ta runda neće završiti jednako brzo.

Stariji frajer

On je siguran u sebe. Jednom kad muškarac napuni 35 (godina više manje nije bitna) sasvim je svjestan svega u čemu je dobar i u čemu nije dobar. A što to znači za ženu? Manje je vjerojatno da će se njegov karakter i način ponašanja mijenjati, ali postaje stabilniji kad su u igri ljubavna pitanja.

Prednost godina i iskustva je što zna kako učiniti ženu sretnom. Iz ponašanja svojih bivših naučio je štošta korisnog, uključujući puno toga o tome kako žensko tijelo funkcionira. Plus i to veliki, mora se priznati.

Iskusniji frajer razumjet će vašu ambiciju. Vjerojatno je da je sam već postigao uspjeh u poslu i podržat će vas u ostvarenju vaših ciljeva. Možda vam čak i pomogne da postignete karijeru o kakvoj sanjate.

Svakoj ženi će laskati činjenica da će stariji frajer uvijek izgledati starije od nje. Stari kao što i vi starite, ali uvijek će imati više bora i sijedih nego vi. A ako izgleda odlično iako je prešao 40, vjerojatno će još neko vrijeme izgledati tako.

Može se dogoditi da su godine učinile svoje i on jednostavno nema više snage za noćni život. Stariji frajer može biti pravi partibrejker. Ali to je u neku razumljivo jer zamislite samo kako bi se osjećao na plesnom podiju s ekipom mlađom cijelo desetljeće ili više od sebe.

On zna da se slomljeno srce oporavlja i postat će ciničan ako se izrodi pitanje traje li prava ljubav zauvijek. Budući da zna kako je oporavak nakon prekida moguć, manje je vjerojatno da će svoje emocije pustiti izvan kontrole i postati posesivan i ljubomoran.


Reci što misliš!