Počela sezona omiljene jesenske delicije: Cijena ide i do 25 eura po kilogramu

Igor Kralj/Pixsell

Dolaskom jeseni kreće i sezona uživanja u vrganjima, ali uz paprenu cijenu – između 15 i 25 eura za kilogram. Ipak, postoji način da uživate u ukusnom obroku, a pritom i uštedite i učinite nešto dobro za svoje zdravlje.

Kako se to radi, najbolje znaju u Paki. Lica puna osmijeha, a košare gljiva – održani su Dani vrganja. Trećeg vikenda u rujnu, u ovom povijesnom kraju, okupljaju se gljivari.

Osim neizostavne šetnje šumama i branja gljiva, mnogo je i drugih sadržaja pa i za one na četiri noge jer održano je natjecanje pasa u traženju tartufa.

Može se okušati i u gađanju s lukom i strijelom, isprobati vožnju zip lineom, jahati, ili samo istraživati povijesne i prirodne zanimljivosti koje Paka nudi. Razlozi za posjet niču kao gljive poslije kiše, prenosi Dnevnik.hr.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest