
U ovu varijaciju čupavca morate se zaljubiti! Prefin kolač idealan za ljeto, s kokosom. Recept je za cca 12 osoba.
220g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
30g kakao praha
70g šećera
50ml mlijeka
100g masti ili margarina
KORA KOKOS (2kom)
200g brašna
1/2 Prašak za pecivo
50g Kokosova brašna
70g šećera 50ml mleka
+-20ml mleka
100g masti ili margarina
ZA CRNU KREMU
400 ml mlijeka
4 žlice šećera
malo ruma
1 Puding čokolada
50 g čokolade
125 g margarina
KOKOS KREMA
400 ml mlijeka
4 žlice secera
1 puding kokos Dolcela
50 g bijele čokolade
4 žlice kokosa
125 g margarina
Za crnu koru : pomješajte prvo suhe a mokre sastojke, do mekanog tijesta. Podijelite ga na 2 dijela, razvijte dvije kore i ispecite ih na plehu na papiru za pečenju. Oko 10 minuta na 200 stupnjeva je OK.
Za kokos kore radite isto!
U posebnoj zdjeli ulijte mlijeko, dodajte rum, šećer, neka provrije na vatri, pa dodajte puding. Dodate čokoladu i prohladiti pa tek tada omekšanu mast. Za bijelu kremu postupak je isti.
Kako postići izgled pite? Redanjem. Prvo ide crna kora,pa bijela krema, pa bijela krema, pa ponovo crna…itd. Gornji sloj kolača pospite kokosovim mrvicama.
Kolač je dobro pohraniti u frižideru pa ga ohlađenog rezati.



