Lifestyle

#gastro

Hrskava i sočna: Aromatična pohana svinjetina

Hrskava i sočna: Aromatična pohana svinjetina
Slavko Midzor/PIXSELL

Svinjski odresci omiljeni su komad mesa jer su istovremeno sočni i meki, a mogu se kombinirati s gotovo bilo kojom drugom namirnicom.

Hrskava i sočna, svinjetina pohana u začinima predstavlja jedno od onih jela kojima je teško odoljeti. Osim piletine, u hrskavi omotač od začina i krušnih mrvica možete umotati i svinjetinu. Pripremite meso, uvaljajte ga na već dobro poznat način s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodajte kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, rižu, kašu ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu.

Potrebno vam je:

  • 8 kom svinjskih kotleta
  • 100 g brašna
  • 4 jaja
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 žlica sjeckane kadulje
  • 40 g parmezana
  • Ulje

Priprema:

  1. Svinjetinu začinite soli i paprom sa svih strana.
  2. U tri posudice podijelite brašno, umućena jaja i krušne mrvice pomiješane sa sitno ribanim parmezanom, kaduljom, soli i paprom.
  3. Svaki kotlet najprije uvaljajte u brašno, u jaja pa u mješavinu začina i krušnih mrvica.
  4. Zagrijte ulje pa pecite kotlete dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.

Dobar tek!


Reci što misliš!