#gastro
Hrskava i sočna: Aromatična pohana svinjetina
Svinjski odresci omiljeni su komad mesa jer su istovremeno sočni i meki, a mogu se kombinirati s gotovo bilo kojom drugom namirnicom.
Hrskava i sočna, svinjetina pohana u začinima predstavlja jedno od onih jela kojima je teško odoljeti. Osim piletine, u hrskavi omotač od začina i krušnih mrvica možete umotati i svinjetinu. Pripremite meso, uvaljajte ga na već dobro poznat način s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodajte kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, rižu, kašu ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu.
Potrebno vam je:
- 8 kom svinjskih kotleta
- 100 g brašna
- 4 jaja
- 150 g krušnih mrvica
- 1 žlica sjeckane kadulje
- 40 g parmezana
- Ulje
Priprema:
- Svinjetinu začinite soli i paprom sa svih strana.
- U tri posudice podijelite brašno, umućena jaja i krušne mrvice pomiješane sa sitno ribanim parmezanom, kaduljom, soli i paprom.
- Svaki kotlet najprije uvaljajte u brašno, u jaja pa u mješavinu začina i krušnih mrvica.
- Zagrijte ulje pa pecite kotlete dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Šampon za suho pranje ili suhi šampon često se predstavlja kao brzo i jednostavno rješenje za osvježavanje i "maskiranje" masne kose, ali mnogi koji ga koriste, posebno oni s masnijim vlasištem, ne dobiju uvijek očekivane rezultate. No, jedan jednostavan trik, koji je nedavno postao viralan na TikTok-u, mogao bi to promijeniti.
-
Postupajući po zaprimljenoj dojavi 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je noćas oko 2 sata u ugostiteljskom objektu u Širokoj ulici u Zadru fizički napao 58-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje su postupali s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
Reci što misliš!