Lifestyle

nije sve tako sivo

Predugo ste sami? Evo što psihoterapeuti na to kažu

Predugo ste sami? Evo što psihoterapeuti na to kažu
Luis Galvez/Unsplash

Imate osjećaj da su svi oko vas u sretnim vezama i brakovima i da svi znaju kako to postići osim vas?

Već neko vrijeme ste sami i to vas brine? Počeli ste strahovati da ćete zauvijek biti bez partnera i vjerujete da s vama nešto nije u redu? 

"Postoji duboko ukorijenjeno mišljenje u našoj kulturi da s osobama koje su same nešto nije u redu. Puno puta sam čula od djevojaka i žena koje nemaju partnere kako misle da nisu dovoljno dobre", kaže psihoterapeutkinja iz Marylanda koja se specijalizirala za rad sa ženama Deborah Duley za Huffington Post i naglašava da je to zamka koju treba izbjeći.

"Stvarnost je drugačija. Vrijeme u kojem smo sami, odnosno nismo u vezi trebamo iskoristiti za sebe i biti zahvalni na tom vremenu. Pronaći svoju svrhu i otkriti strast koja nas pokreće. I to je ono što će učiniti da budemo privlačniji okolini te nam podići samopouzdanje", objašnjava Duley za Huffington Post.

Svima koje brine da će zauvijek ostati sami, Duley savjetuje da prošire krug prijatelja i ne odustaju od druženja te da ostanu fokusirani na sadašnjost, a ne da se okupiraju mislima o budućnosti. 

"Živite dan po dan. Ne postoji način da saznate što budućnost nosi. Možete živjeti život samo danas. Nema smisla zabrinjavati se onime što će biti za 20 godina", dodaje za isti portal njezina kolegica iz Chicaga Rachel Kazez.

Period života u kojem smo sami trebalo bismo iskoristiti za osobni rast i razvoj, posvetiti se prijateljima i bližnjima. Život se ne svodi na pronalazak partnera. Postoje i drugi ljudi u njemu koji ga obogaćuju.

Ne podliježite društvenom pritisku. "Upoznala sam toliko puno žena koje su napravile toliko veliki osobni rast u vremenu dok su bile same. Rezultat toga je njihovo samopoštovanje. Imaju svijest o tome što žele i znaju kakvog partnera zaslužuju", zaključuje Duley za Huffington Post.

Category: 1645 - 1645

Reci što misliš!