Lifestyle

#zdravlje

Četiri simptoma koji govore da vašem tijelu treba više magnezija

Četiri simptoma koji govore da vašem tijelu treba više magnezija
Thinkstock

Magnezij je ključan element zaslužan za normalno funkcioniranje organizma.

Manjak magnezija u tijelu problem je koji često zanemarujemo, a ima ogroman utjecaj na to kako se osjećamo. Jedna je studija otkrila da gotovo 75 posto ljudi ne uzima dovoljno magnezija. 

Zdravstveni problemi povezani s manjkom ovog minerala su dijabetes, problemi sa stolicom, celijakija, ali i brojni drugi. Prepoznajte simptome na vrijeme i povećajte unos ovog vrijednog nutrijenta. 

1. Grčevi u mišićima

Grčevi u mišićima i trnci znak su manjka magnezija, a u najgorim slučajevima zbog tog nedostatka može doći i do napadaja i konvulzija. Stručnjaci vjeruju da do ovog simptoma dolazi zbog većeg dotoka kalcija u živčane stanice koje hiperstimuliraju mišiće. 

2. Srce vam kuca brže

Manjak magnezija može uzrokovati i smanjene razine kalija. To utječe na srčane mišićne stanice i remeti normalan ritam srca. Ako se osjećajte kao da vam srce kuca brže ili sporije, kontaktirajte liječnika. 

3. Promjene raspoloženja

Nizak unos magnezija vodi i to psihičkih promjena. Naime, može čak doći do veliki promjena u raspoloženju i osobnosti. Dokazano je da manjak magnezija može u nekim slučajevima povećati rizik od depresije. Simptomi mogu biti manji intenzitet emocija i povećana tjeskoba. 

4. Zatvor

Moguće je da signal manjka magnezija bude i konstipacija. Naime, magnezij može značajno pomoći probavi i imati blagi laksativni učinak na probavu. Ako stalno osjećate kamen u trbuhu i ne možete na toalet, vrijedi probati s unosom ovog minerala. 


Reci što misliš!