Lifestyle

#hitrecept

Ideja za ručak ili večeru: Mesna rolada

Ideja za ručak ili večeru: Mesna rolada

Kad poželite napraviti nešto ukusno, a na drugačiji način od uobičajnog… Pri tome se nećete morati odreći mesa, a to je mnogima veoma važno – jednostavno se “ne mogu najesti” ako nema mesa!

▪ 500 g mljevenog mesa
 1 jaje
 2 kriške kruha
 malo mlijeka
 Vegeta, papar, peršin, origano
 Fant za ćevapčiće i pljeskavice
 malo ulja
 1 glavica luka
 2-3 češnja češnjaka

Nadjev:
 4-5 tvrdo kuhanih jaja

PRIPREMA:

Najprije jaja (onih 4-5 koja su predviđna za nadjev) skuhati tvrdo i oguliti.

U zdjelu staviti mljeveno meso, jaje, luk, češnjak, peršin, dvije kriške kruha namočene u mlijeku, malo ulja i začine.

Dobro izmiješati, zatim smjesu staviti na prozirnu foliju i rasporediti u tankom sloju, u obliku etverokuta.

Po sredini poredati tvrdo kuhana jaja.

Uz pomoć folije podignuti krajeve i spojiti ih, oblikovati roladu, pa je staviti u nauljen lim za pečenje.

Peći 50-60 minuta na 200 °C.

Napomena:

Ako se bojite da vam formiranje rolade uz pomoć prozirne folije neće uspjeti, možte je nepraviti i na drugi način, ako pri ruci imate dugački, uski kalup za pečenje.

Taj kalup za pečenje premažite uljem i pospite krušnim mrvicama. Zatim u njega stavite malo više od polovine smjese, po sredini utisnite tvrdo kuhana jaja, pa preko njih stavite ostatak smjese.

Oblikujte, površinu poprskajte uljem i pospite krušnim mrvicama, a zatim roladu iz kalupa istresite u nauljen lim, u kojem ćete je peći, pišu Recepti365.


Reci što misliš!