#kužina

Ova vrsta kruha može pomoći u mršavljenju, a snižava i kolesterol

pixabay.com

Zdravstveni stručnjaci preporučuju raženi kruh kao prikladan dodatak prehrani za mršavljenje, savjetujući da ga je moguće konzumirati svakodnevno u umjerenim količinama.

Španjolska nutricionistička zaklada naglasila je zdravstvene
koristi različitih vrsta kruha, ističući da je raženi kruh,
osobito, posebno koristan, piše Express.

Rekli su: “Raženi kruh ističe se niskim udjelom masti—3,3 grama
na 100 grama proizvoda—što ga čini korisnim za one koji žele
smršavjeti ili smanjiti unos kalorija. Dodatno, njegov vlaknasti
sadržaj pomaže da se osjećamo siti i poboljšava probavu. Također
pomaže u uklanjanju ‘lošeg’ kolesterola, poznatog kao LDL
kolesterol, čime se sprječavaju kardiovaskularni problemi
održavanjem čistih arterija.

“Raženi kruh bogat je fosforom koji jača kosti i zube, što je
korisno za starije osobe, ali i za one koji još rastu. Također
sadrži minerale poput željeza, kalcija, selena i natrija, uz
zdrave masne kiseline. Ovo jača imunitet i poboljšava
metabolizam, što može biti vrlo korisno za vegetarijanske ili
veganske dijete.”

Raženi kvasac omogućuje mikroorganizmima u crijevima da
reguliraju razinu šećera u krvi, među ostalim prednostima.
Također su otkrili da, kada jedemo raženi kruh, razina šećera u
krvi opada sporije, što je vrlo pozitivno za naše zdravlje.

Zdravstveni stručnjaci preporučuju raženi kruh kao prikladan
dodatak prehrani za mršavljenje, savjetujući da ga se može
konzumirati svakodnevno u umjerenim količinama

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest