Lifestyle

#beauty

Šest jednostavnih načina kako spriječiti nastanak dubokih bora na dekolteu

Šest jednostavnih načina kako spriječiti nastanak dubokih bora na dekolteu

Uz pravilno njegovanje i mijenjanje navika moguće je ublažiti bore na ovom dijelu tijela.

Vaša koža na vratu i dekolteu jednako je osjetljiva kao i koža lica, ali mnoge žene obično ne obraćaju toliko pozornosti na taj dio kože. Ne hidratiziramo ga dovoljno kao kožu lica, a zbog različitih kemikalija i izloženosti sunčevim zrakama mogu se pojaviti preuranjene bore. Uz pravilno njegovanje i mijenjanje navika moguće je ublažiti bore na tom dijelu tijela.

1. Spavajte na leđima

Spavanje na strani ili na trbuhu može pojačati razvoj bora. Da biste to izbjegli spavajte na leđima i neka to bude vaša nova navika. Možete na početku staviti jastuk ispod koljena kako biste ostali u istom položaju tijekom noći. Ovo je još i dobra stvar za vaše grudi, manja je mogućnost opuštanja ako spavate na leđima. 

2. Prirodne maske

Opustite i umirite svoju kožu na grudima jednostavnom maskom od aloe vere. Izrežite jedan debeli list aloe vere, uklonite koru i nanesite unutarnji gel na grudi 20 minuta. Aloe vera štiti vašu kožu od dehidriranja i pucanja. Ovaj tretman će spriječiti stvaranje bora i učiniti vašu kožu sjajnom.

3. Oprez kod tuširanja

Pazite da voda iz tuša ne ide direktno na vaš dekolte. To je loša ideja jer visoke temperature vode ispiru prirodna ulja kože, ostaje suha i olakšava se pojava bora. Ako je vaš tuš direktno upućen na dekolte samo ćete unaprijediti taj proces. Neka tuš bude iznad vaše glave. 

4. Nosite odgovarajući grudnjak

Ako se vaše grudi odmaraju u ispravnom položaju, a to znači da grudnjak mora biti odgovarajućeg broja i oblika, imat ćete manje bora.

5. Masaža

Masaža prsnog koša potiče dotok krvi u to područje, ispunjava vašu kožu kisikom i usporava proces starenja. Stavite malo hidratantne kreme na prste i radite kružne pokrete. Usredotočite se na područje dekoltea i grudi. 

6. Koristite kremu za sunčanje

Uz zaštitu lica vrlo je važno zaštititi i dekolte. Ultraljubičasto zračenje može jako oštetiti kožu, a često zaboravimo ovo područje.


Reci što misliš!