Lifestyle

ljepota u oku promatrača

U kojoj dobi su muškarci i žene najprivlačniji jedni drugima?

U kojoj dobi su muškarci i žene najprivlačniji jedni drugima?
Instagram

Stara izreka kaže da je ljepota u oku promatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, teško je generalizirati jer svi imamo različit ukus i potpuno drugačije stvari izazvat će u nama osjećaj žudnje prema drugoj osobi.

Međutim, mnogi istraživači odlučili su se pozabaviti temom privlačnosti i ustanoviti u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je drugačija ovisno o spolu. Prema istraživanju Elizabeth Bruch, profesorice sociologije na Sveučilištu u Michiganu, muškarci su u očima žena u prosjeku najprivlačniji oko 50. godine života. Točnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini, prenosi Zadovoljna.hr.

S druge strane, njezino istraživanje je pokazalo da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo - pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovjećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice ljepšeg spola u prosjeku najprivlačnije u 23. godini života.


Reci što misliš!