#gastro
Njoki Sorrentina - brz, zasitan i kremast obrok
Vjerujemo da nakon napornog radnog dana samo razmišljate o toplom tušu i krevetu, no to ne znači da morate preskakati večeru ili se prepustiti beskrajnom nizu sendviča. Napravite brz i jednostavan obrok i uživajte u svakom zalogaju!
U kategoriju tih brzih i jednostavnih obroka spadaju i njoki Sorrentina, odnosno zapečeni njoki s rajčicom i mozzarellom. Priprema traje nekih 15-ak minuta, a količina je dovoljna za dva serviranja.
Poslužite uz listove svježeg bosiljka, a po želji dodajte i malo naribanog parmezana.
Sastojci:
- 500 g njoka
- 1 litra vode
- 1 žličica soli
- 250 ml umaka od rajčice
- 100 g mozzarelle
- Listovi bosiljka
Priprema:
- Pomiješajte vodu i sol u većoj posudi i pričekajte da zavrije. Ubacite njoke i kratko ih kuhajte. Kad isplivaju ih izvadite i procijedite.
- Premjestite njoke u posudu za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Rasporedite mozzarellu po vrhu.
- Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi.
- Poslužite odmah, s nekoliko listića svježeg bosiljka.
Izdvojeno
-
Seljačka tržnica Zadarske županije slavi 11. rođendan i tim povodom najavila je program u subotu, 14. prosinca!
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Marija Selak Raspudić podržala je u srijedu obrazovne radnike koji traže veće plaće, ustvrdivši da njihov položaj mora biti u centru politika, a na listu prioriteta uvrstila je i razvoj vojne znanosti i vojnog obrazovanja.
-
Domaći turisti su s 206,1 tisućom dolazaka u studenom ostvarili porast od čak 30 posto, a slično ili 30,3 posto više ostvarili su i noćenja odnosno 413,7 tisuća.
Reci što misliš!