protiv bora
Anti-age pizza: Recept nutricionista i biokemičara sa sveučilišta u Napulju
Pizza protiv bora, koju je osmislio talijanski nutricionist i biokemičar te se udružio s jednim vlasnikom lanca pizzerija, izazvala je velike polemike čistunaca koji smatraju da je time oskvrnuto nacionalno jelo.
Pizza na bazi integralnog brašna i sirovog povrća nazvana Primula ima tri puta više vlakana od klasične pizze i više magnezija i željeza. Ne smije imati manje od osam vrsta povrća i to onih koja pomažu u borbi protiv starenja, primjerice rajčicu, češnjak, gljive, mrkvu i špinat.
Anti-age pizza djelo je nutricionista i biokemičara sa sveučilišta u Napulju Eugenia Luigia Iorie koji se udružio s vlasnikom lanca restorana Cosimom Mogaverom.
Udruga za pravu napuljsku pizzu, koja se već pobunila protiv prodavanja pizza u dijelovima, izrazila je negodovanje jer se radi, kako kaže, o napadu na stoljeća tradicije.
Udruga kaže da se tijesto od integralnog brašna ne može dovoljno dići te ni pizza ne može imati pravi oblik.
No, ne sumnjamo da će ovakva pizza steći velik broj poklonika...
Izdvojeno
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Nabavljajući drvca s korijenom građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu siromašnim obiteljima diljem Hrvatske ali i podupiru očuvanje i obnovu zelenih resursa Hrvatske jer drvca mogu naknadno i sami posaditi, poručuju iz Caritasa.
-
Joško Čagalj Jole, omiljeni splitski pjevač poznat po energičnim nastupima i zaraznom veselju, ponovno će razveseliti Zadrane na Adventu.
-
Ispijanje kave ima više od potencijalnih zdravstvenih prednosti koje ona pruža, a jedna stručnjakinja sugerira da postoji optimalno vrijeme za konzumaciju napitka s kofeinom.
Reci što misliš!