#gastro
Zapečeni kaul - vaš novi omiljeni prilog
Čak i ako niste ljubitelj cvjetače (kaula), ovaj bi vam recept mogao promijeniti mišljenje...
Aktivno ćete u pripremi sudjelovati samo minutu, dvije, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica. Pripremite lim i vrećicu sa zatvaračem, cvjetaču i začine i napravite prilog dostojan uređenog nedjeljnog stola.
Osim kao prilog, ova će ukusna cvjetača biti i dobra grickalica. Poslužite uz umak po želji, poput kombinacije vrhnja i odabranih začina.
Sastojci:
- 1 cvjetača
- Žlica kumina
- Žlica mljevene crvene paprike
- Žličica crnog papra
- ½ žličice soli
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Odrežite donji dio cvjetače, maknite listove i razdvojite cvjetove.
- Stavite cvjetove u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ulijte ulje, ubacite začine i protresite.
- Rasporedite cvjetove po limu prekrivenom papirom za pečenje i pecite otprilike 25 minuta. Okrenite cvjetove jednom tijekom pečenja.
- Ugasite pećnicu i pustite da cvjetača odstoji unutra još desetak minuta.
Izdvojeno
-
Objavljena je monografija Kulturni krajolik Biokova. Reciklaže u kršu autora Silvie Bekavac i Željka Miletića u suizdanju Sveučilišta u Zadru i Javne ustanove „Park prirode Biokovo“.
-
Zatajivanje srca naziva se najčešćom zloćudnom bolešću današnjice. Usporedba sa zloćudnim bolestima proizlazi iz činjenice da je od postavljanja dijagnoze smrtnost od ove bolesti 50% unutar pet godina.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Cilj ih je podučiti arheološkim metodama i pristupima u izučavanju arhitekture koja se sačuvala u visini. Kao idealan lokalitet odabran je benediktinski samostan sv. Kuzme i Damjana.
Reci što misliš!