kužina
Jednostavan ručak ili večera: Piletina u ljepljivom umaku
Ovo je jelo dostojno i vikend-ručka, a brzo se priprema - stoga ne oklijevajte! Nekoliko minuta posla, a za sve ostalo zaslužna je pećnica.
Za otprilike 500 g mesa u zdjeli pomiješajte 3 žlice balzamskog octa, 3 žlice meda, 2-3 žlice smeđeg šećera, 3 žlice soja umaka i 2 sitno sjeckana režnja češnjaka. Za još ljepljiviji efekt dodajte i nekoliko žlica kečapa, a volite li ljuće, i 2-3 žlice čili umaka.
U zdjelu ubacite pileće batake i krilca, dobro izmiješajte te ostavite 10-ak minuta da meso upije umak.
Pecite na 200 stupnjeva dok piletina ne dobije zlatnosmeđu boju. Kad izvadite iz pećnice, posipajte sjemenkama sezama i sjeckanim svježim peršinom.
Dok se slasni obrok peče, stignete se i malo odmoriti.
Poslužite uz jednostavnu salaticu i dip od Brzo & Fino kiselog vrhnja i peršina.
Za prste polizati!
Izdvojeno
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
U prvom subotnjem susretu 17. kola HNL-a, u Kranjčevićevoj ulici, nogometaši Lokomotive su s 3-1 (3-1) pobijedili Dinamo i time produbili krizu aktualnog prvaka.
-
U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u petak su održane dvije svečane promocije prvostupnika različitih struka.
Reci što misliš!