Lifestyle

kužina

Jednostavan ručak ili večera: Piletina u ljepljivom umaku

Jednostavan ručak ili večera: Piletina u ljepljivom umaku

Ovo je jelo dostojno i vikend-ručka, a brzo se priprema - stoga ne oklijevajte! Nekoliko minuta posla, a za sve ostalo zaslužna je pećnica.

Za otprilike 500 g mesa u zdjeli pomiješajte 3 žlice balzamskog octa, 3 žlice meda, 2-3 žlice smeđeg šećera, 3 žlice soja umaka i 2 sitno sjeckana režnja češnjaka. Za još ljepljiviji efekt dodajte i nekoliko žlica kečapa, a volite li ljuće, i 2-3 žlice čili umaka.

U zdjelu ubacite pileće batake i krilca, dobro izmiješajte te ostavite 10-ak minuta da meso upije umak.

Pecite na 200 stupnjeva dok piletina ne dobije zlatnosmeđu boju. Kad izvadite iz pećnice, posipajte sjemenkama sezama i sjeckanim svježim peršinom. 

Dok se slasni obrok peče, stignete se i malo odmoriti.

Poslužite uz jednostavnu salaticu i dip od Brzo & Fino kiselog vrhnja i peršina.

Za prste polizati!

Brzo i fino

Uvala Jazine i Veslački

Reci što misliš!