Lifestyle

#ženskikantun

Sedam najvažnijih kvaliteta koje bi svaka žena trebala tražiti u muškarcu

Sedam najvažnijih kvaliteta koje bi svaka žena trebala tražiti u muškarcu
Designed by Photoroyalty

Pronalazak 'prave' osobe nije lak zadatak. I ponekad se čini da su se spojevi pretvorili u izlaske sa žabama, a ne s prinčevima. O tome što žene zapravo žele, odnosno, koje kvalitete bi trebale tražiti u muškarcu govore bračni terapeuti i stručnjaci za veze.

Kemija

Nemojte se osjećati loše kad sljedeći put nekoga odbijete, jer između vas nije bilo nimalo kemije, kažu stručnjaci. Ono što nas privuče nekom muškarcu je zasigurno kemija, ništa ne ide na silu.

- Potom dolaze pitanja: 'Mogu li s tim muškarcem imati normalnu komunikaciju, osjećam li se 'živo' pored njega i sl.' Sve ove kvalitete pomažu da ostvarite dublju i jaču povezanost - nastavljaju stručnjaci.

Ranjivost

Teško je izgraditi vezu s nekim tko je zatvoren. Da bi se partnerstvo dogodilo, čovjek mora pokazati ranjivost i otvoriti svoje srce. Ovo vrijedi za obje strane.

Stabilnost

Ovo je važno, jer ima tri dijela. Stabilnost znači emocionalno stabilan, financijski i stabilan u vezi, kažu stručnjaci. Ovo potonje se odnosi na to da je na muškarac pouzdan, odnosno da se na njega, u bilo koje trenutku, možete osloniti.

Emocionalna prisutnost

Ovo znači imati nekoga tko će vas zaista saslušati, i pritom neće svako malo gledati u mobitel (vrijedi za oboje).

Prihvaćanje

Ako vas muškarac pokušava promijeniti, on nije prava osoba za vas. Žene, bi, kažu stručnjaci, trebale tražiti nekog tko ih neće pokušavati stalno 'poboljšavati'. Od kopanja po prošlosti i pokušaja da promijenite odraslu osobu neće izaći ništa dobro.

Humor

Nitko pored sebe ne želi imati osobu koja je stalno ozbiljna i ogorčena. Muškarca s pozitivnim stavom ćete prepoznati po tome što je optimist i traži dobro u svemu, za razliku od onog s negativnim stavom koji se samo žali. Muškarac koji ženu može oraspoložiti i nasmijati upravom trenutku nije samo dobar ljubavnik, već i odličan prijatelj.

Pažljivost

Pažljivi muškarac je, nastavljaju stručnjaci, pravi mamac za ženu.

- Dovoljno je da pokaže drugoj polovici da mu je stalo i da je sluša. Iako žene vole držati 'sve konce u rukama', one vole i iznenađenja. Frajer koji sitnicama (karte za kino/kazalište/koncert, večera u omiljenom restoranu, cvijeće) s vremena na vrijeme, iznenadi drugu polovicu je vrlo poželjan - slažu se eksperti za veze.


Reci što misliš!