Lifestyle

#savjeti

Greške koje čine čaj opasnim napitkom

Greške koje čine čaj opasnim napitkom

Čaj se smatra vrlo korisnim, no također je vrlo važno da si ne dozvolite uobičajene greške koje ga mogu učiniti opasnim napitkom.

Svi uvijek pišu koliko je dobro piti čaj i kakve su sve njegove zdravstvene prednosti na naše fizičko, ali i psihičko zdravlje. Međutim, postoje situacije kada čaj gubi svoja ljekovita svojstva i pretvara se u ne tako poželjan napitak.

Istraživanje objavljeno u "Journal of Food Composition and Analysis" pokazalo je da vrećice čaja s aromom citrusa sadrže i 30 puta više razine olova i aluminija. Ta dva sastojka vrlo negativno djeluju na naše organe, a prije svega bubrege i srce. Dakle, ako volite čaj s narančom, učinite to tako da u običan zeleni čaj dodate nešpricanu koricu limuna, umjesto da kupujete onaj s okusom omiljenog agruma. To zaboravite!

Treba znati i kako čaj pogoršava apsorpciju željeza, tako da se ovaj napitak ne preporučuje uzimati nakon obroka. Dozvolite tijelu da normalno probavi hranu, a tek potom popijte čaj. Ispijanje čaja odmah nakon obroka pogoršava stanje kože, kose i noktiju, tako da nutricionisti savjetuju piti čaj tek 40 do 50 minuta poslije jela.

Ne smijemo preskočiti ni ovu činjenicu - previše jak čaj može izazvati akumulaciju fluora u kostima.

Kao rezultat, javljaju se problemi sa zubima i kostima, koji će s vremenom postati suviše krhki. Stoga, ako volite jak čaj, nemojte piti više od 4 šalice na dan. Česta upotreba negativno utiče na vaše tijelo, što nećete vidjeti odmah, ali sigurno hoćete nakon nekoliko godina.

Mnogi ljudi misle da čaj ne utječe na kvalitetu spavanja i strahujući od posljedica ispijene kave, prije odlaska na spavanje piju čaj. Ali uzalud. Liječnici ističu da čaj razbuđuje živčani ustav, pa čak i ako zaspite bez problema, spavanje će biti plitko, a ujutro ćete se probuditi slomljeni.

Stoga, prije nego što pođete u krevet, umjesto čaja, popijte radije šalicu mlijeka.


Reci što misliš!