Lifestyle

recept

Ručak "na brzaka": Prženi grah s povrćem

Ručak
Pexels

Ako nemate puno vremena za pripremu ručka, a ipak želite nešto fino i zdravo, evo idealnog recepta za ručak čija će vam priprema uzeti manje od pola sata!

Sastav:

konzerva graha,
kelj,
crveni luk,
bijeli luk,
maslinovo ulje (ili maslac),
parmezan

Priprema:

Zgrijte žličicu maslinova ulja ili malo maslaca pa u lonac istresite limenku graha.
Neka se grah proprži nekoliko minuta, a vi za to vrijeme očistite i sitno narežite crveni luk i bijeli luk.
Dodajte crveni luk i bijeli luk u grah, pustite da se još nekoliko minuta sve zajedno prži, a vi za to vrijeme nasjeckajte kelj (ili, eventualno, raštiku) i ubacite u lonac.
Kad povrće “uvene”, sve promiješajte, još malo propržite i na kraju pospite parmezanom.


Reci što misliš!