recept
Ručak "na brzaka": Prženi grah s povrćem
Ako nemate puno vremena za pripremu ručka, a ipak želite nešto fino i zdravo, evo idealnog recepta za ručak čija će vam priprema uzeti manje od pola sata!
Sastav:
konzerva graha,
kelj,
crveni luk,
bijeli luk,
maslinovo ulje (ili maslac),
parmezan
Priprema:
Zgrijte žličicu maslinova ulja ili malo maslaca pa u lonac
istresite limenku graha.
Neka se grah proprži nekoliko minuta, a vi za to vrijeme očistite
i sitno narežite crveni luk i bijeli luk.
Dodajte crveni luk i bijeli luk u grah, pustite da se još
nekoliko minuta sve zajedno prži, a vi za to vrijeme nasjeckajte
kelj (ili, eventualno, raštiku) i ubacite u lonac.
Kad povrće “uvene”, sve promiješajte, još malo propržite i na
kraju pospite parmezanom.
Izdvojeno
-
Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
-
Joško Čagalj Jole, omiljeni splitski pjevač poznat po energičnim nastupima i zaraznom veselju, ponovno će razveseliti Zadrane na Adventu.
-
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Zagrebu da Hrvatska želi da proces dijaloga između Kosova i Srbije dovede do normalizacije odnosa i međusobnog priznanja, no njegov kosovski kolega Albin Kurti je kazao da je za to potrebna "normalna Srbija", koja trenutno nije "demokratska".
-
„Kao što pomorci, boreći se s valovima, brodom sigurno uplove u porat, tako i CTG aparat, koristeći ultrazvučne valove, pomaže pri sigurnom porodu“; tako je ravnatelj Pomorske škole Zadar, Marin Perinić, sasvim lijepo dočarao još jednu u nizu donacija svoje škole usmjerene prema Općoj bolnici Zadar, točnije Službi za ginekologiju i opstetriciju.
Reci što misliš!