#gastro
Recept za pašticadu uz koji nećete provesti sate u kuhinji
Kako je u kulinarskom svijetu sve zamjenjivo, tako umjesto prave pašticade predlažemo da isprobate lažnu pašticadu - bržu i jeftiniju varijantu ovog inače svečanog jela
Čak i oni koji nisu vični kuhanju znaju kako je za pripremu tradicionalne pašticade potrebno značajno kulinarsko znanje i obilje slobodnog vremena.
Lažnu pašticadu možemo napraviti od jeftinijih komada mesa koji nisu nužno junetina. Dok nam je za pravu pašticadu potreban dio junetine zvan frikando ili lažni biftek (mišić uz frikando) ili mala ruža, za našu lažnu pašticadu možemo koristiti odreske od buta, svinjetine, pureći zabatak ili čak i piletinu.
Mi vam donosimo vam recept za juneće odreske a la pašticada.
Radite li lažnu pašticadu od junećih odrezaka, preskačete korak špikanja i mariniranja mesa, a odreske potučete, uvaljate brašno i popržite s obje strane na ulju. Odreske izvadite sa strane, a na istoj masnoći pirjajte nasjeckani luk u količini od 2 glavice na 0,5 kg mesa. Nakon toga, meso pridružite luku, začinite ga i zalijte ga temeljcem i lagano pirjajte.
Kada je meso omekšalo, dodajte 2-3 suhe šljive, pola dcl prošeka, zrno klinčića i žlicu pekmeza od šljiva i nastavite pirjati. Umjesto klinčića u određenim receptima preporučuje se dodati piment koji se opisuje kao idealan začin za jake umake, a koji je okusom između papra, klinčića, muškatnog oraščića i cimeta. S obzirom na to da se radi o lažnoj pašticadi možete dodati i mrkvu i rajčicu, no želite li se što više približiti pravoj pašticadi, izbjegavajte ove dvije namirnice kako ne biste dobili umak svijetle boje umjesto poželjnog iznimno tamnog umaka.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
Reci što misliš!