#hitrecept
Neodoljive i hrskave kockice krumpira za lijene večeri
Krumpir je multifunkcionalna namirnica od koje možete napraviti prava čudesa. Danas vam donosimo još jedan jednostavan, brzinski recept za krumpir s parmezanom.
Ove kockice pečenog krumpira možete jesti zasebno, uz domaći ketchup, ili kao prilog. Priprema traje nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica.
Količina će biti dovoljna za otprilike pet serviranja ili dvije, vrlo gladne, osobe željne hrskavog snacka.
Sastojci:
- 6 velikih krumpira
- 3 žlice maslinovog ulja
- 30 g parmezana
- 1 žličica mljevene paprike
- ½ žličice češnjaka u granulama
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Krumpir dobro izribajte i narežite na male kockice.
- Krumpir istresite na lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem i promiješajte rukama.
- U maloj posudici pomiješajte parmezan, papriku, češnjak, sol i papar. Pospite preko krumpira i promiješajte.
- Pecite 35 – 45 minuta i povremeno promiješajte kako dno krumpira ne bi zagorjelo.
- Krumpir je gotov kad postane hrskav i poprimi lijepu zlatnu boju.
Izdvojeno
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
-
U trećem i posljednjem tekstu u seriji o sigurnim i pravednim granicama planetarnih resursa bavimo se putokazima ostvarivanja ovih progresivnih društvenih i ekoloških ciljeva.
-
Iako smo skloni gastritisom nazvati svaku bol u gornjem dijelu želuca, riječ je o posebnom stanju čija se dijagnoza potvrđuje histološkim pregledom tkiva.
-
Tri školska sindikata koja su u subotu održala prosvjed u Zagrebu zbog nezadovoljstva novim Zakonom o plaćama te sustavom ocjenjivanja poručila su da se njihovi koeficijenti moraju redefinirati i da se mora odustati od postojećeg koncepta ocjenjivanja njihova rada jer je neprovediv.
Reci što misliš!