#gastro
Isprobajte pikantni juneći gulaš će vas zagrijati i zasititi
Hladnije dane teško možemo zamisliti bez toplog jela na žlicu
Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći. Popularan diljem svijeta, dobio je razne inačice, a u nastavku pročitajte pikantnu verziju i inspirirajte te se za svoje omiljeno jelo na žlicu. Nevjerojatnog je okusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno. Vaši ukućani će uvijek tražiti porciju više.
Potrebno vam je:
- 500 g junetine od buta
- 2 crvena luka
- 150 g mrkve
- 20 ml ulja
- 250 g sjeckane rajčice
- žličica ljute crvene mljevene paprike
- 1/2 žlice ajvara
- režanj češnjaka
- 1/2 čili papričice
- žlica koncentrata rajčice
- 1/2 žlice škrobnog brašna
- žlica peršina
- sol i papar
Priprema:
- Na ulju popržite junetinu narezanu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte oko 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
- Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
- Po potrebi dolijte još vode. Škrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršinom.
Izdvojeno
-
Motoristi će razveseliti djecu svojim dolaskom, prigodnim poklonima i zajedničkim druženjem.
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana, 13.12. u vremenu od 08 h pa do 17 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru, predio Diklo u slijedećim ulicama :
-
Vremenska prognoza za petak 13.prosinca
-
Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige kao domaćini rutinski svladali Borac iz Čačka sa 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
Reci što misliš!