Lifestyle

#gastro

Ručak za pola sata - Slasne mesne okruglice u umaku od senfa

Ručak za pola sata - Slasne mesne okruglice u umaku od senfa

Za samo pola sata napravite mesne okruglice u kremastom umaku i prilog po želji!

Svoje okruglice od junetine poslužite odmah, uz tjesteninu ili pire krumpir, ili ih premjestite u plastične vrećice sa zatvaračem i zamrznite.

Uživajte u slasnom ručku ili večeri!

Sastojci za okruglice:

  • 750 g mljevene junetine
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 mali luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice suhog peršina
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 1 veliko jaje
  • 2 žlice mlijeka

Sastojci za umak:

  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 350 ml goveđeg temeljca
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žličice senfa

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke za krušne mrvice. Možete koristiti i mikser s nastavkom za tijesto.
  2. Rukom oblikujte kuglice, rasporedite ih po papiru za pečenje i stavite u hladnjak.
  3. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Ispecite okruglice, a potom ih premjestite na tanjur.
  4. U istoj tavi otopite maslac i umiješajte brašno. Kad mješavina poprimi smećkastu boju, ulijte temeljac i pustite da krčka. Kad postane gušće, ulijte mlijeko i dodajte senf. Pričekajte još nekoliko minuta kako bi se umak zagustio i postao kremast.
  5. Vratite okruglice u umak i kuhajte dok se ne zagriju.

Reci što misliš!