Lifestyle

#gastro

Malo se potrudite i napravite najbolji sendvič koji ste ikad probali!

Malo se potrudite i napravite najbolji sendvič koji ste ikad probali!
Ilustracija: Designed by V.ivash

Ovaj sendvič će vas, kad ga probate, odvesti u neku drugu galaksiju! Jednom kad ga probate, htjet ćete ga jesti svaki dan!

Kada spojite baguette, parmezan, pesto i pohana pileća prsa, dobit ćete najčarobniji spoj okusa koji ste ikad kušali. Uz sezonsku salatu, poput matovilca s malo maslinovog ulja i aceta balsamica, ovaj sendvič može biti sjajno glavno jelo.  

Potrebno vam je:

  • 1 šalica svježeg bosiljka
  • 1 šalica sitno sjeckanog lišća peršina
  • 1 veliki češanj češnjaka
  • 1/4 šalice prženih pinjola
  • 1 1/4 šalice ribanog parmezana
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 6 komada pilećih prsa
  • 1 šalica mrvica za pohanje
  • Sol i papar
  • 2 jaja, razmućena
  • 1 baguette

Za nadjev:

  • 1 patlidžan
  • maslinovo ulje
  • 2 korijena celera, narezana na kockice
  • 1/2 crvene paprike, narezane na kockice
  • 3 češnja češnjaka, naribana
  • 4 svježe rajčice, narezane na kockice (ili jedna konzerva sjeckane rajčice)
  • 4 male ljute papričice
  • 3 žlice kapara
  • 1/4 šalice maslina, narezanih na kockice
  • 2 žličice šećera
  • 3 žlice crvenog vinskog octa
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva
  2. Pomiješati bosiljak, peršin, češnjak, pinjole i 1/4 šalice parmezana i izmiksati u blenderu (da postane homogeno); dodati maslinovo ulje, još jednom izmiksati i posoliti/popapriti
  3. Zagrijati maslinovo ulje na tavi na srednjoj temperaturi
  4. Pomiješati mrvice za pohanje i šalicu parmezana i posoliti/popapriti; piletinu umočiti u razmućeno jaje te potom u smjesu za pohanje i staviti na zagrijano ulje u tavu; pržiti dok ne postane zlatno smeđe s obje strane
  5. Zagrijati aparat za sendviče (možete koristiti i običnu tavu); prerezati baguette i svaku polovicu zapeći s unutrašnje strane; namazati baguette pestom
  6. Na svaki komad baguettea, namazati dio nadjeva i na njega staviti pohanu piletinu.
  7. Poslužiti s malo ribanog parmezana

Priprema nadjeva:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Prerezati patlidžan na pola, odrezati vrh i staviti peći (prerezani dio okrenut dolje) na aluminijsku foliju premazanu uljem (otprilike 15 minuta); izvaditi i pustiti da se ohladi te žlicom izdubiti unutrašnjost
  3. Na srednjoj temperaturi, zagrijati ulje na tavi i popržiti luk (dok ne omekša), dodati celer i papriku i miješati dok sve ne omekša. Dodati češnjak i pržiti ga otprilike minutu te potom staviti patlidžan, kapare, rajčicu, papričice, masline, šećer i ocat i kuhati dok ne postane gusto. Posoliti i popapriti.
  4. Za još bolji okus, ostaviti nadjev da odstoji preko noći.

Dobar tek!


Reci što misliš!