Lifestyle

kužina

Tiramisu baš kao iz zagrebačkog "Vinceka"

Tiramisu baš kao iz zagrebačkog
franck

Svi ljubitelji kave složit će se da je tiramisu neizostavan desert svakog stola. Mi vam donosimo recept koji će vas, sigurni smo, oduševiti.

Sastojci:

1 paket piškota

150 ml sirupa od kave

700 g mascarpone kreme

10 g kakaa

Sastojci za sirup od kave:

120 ml kuhane Jubilarna Intense kave zaslađene s 1 žličicom šećera

20 ml Cherry Brandya

10 ml ruma

Postupak:

Kuhanu Franck kavu ohladiti u hladnjaku i u nju potom dodati rum i Cherry brandy

Sastojci za mascarpone kremu:

60 g žumanjaka

50 g šećera

10 ml Cherry Brandya

20 ml sirupa od kave

400 g mascarpone sira

160 g slatkog vrhnja

Postupak:

U žumanjke je potrebno umiješati šećer i vanilin šećer te ih uz lagano miješanje pasterizirati na pari. Smjesu zagrijavati dok ne postigne temperaturu od 63 °C, te uz stalno miješanje zadržati na toj temperaturi 2-3 minute. Temperaturu smjese obavezno provjeriti termometrom za hranu. Pomiješati mascarpone, slatko vrhnje, sirup od kave i Cherry Brandy te miksati dok se ne dobije lagana krema u koju treba umiješati pasteriziranu smjesu jaja i šećera.

Postupak izrade deserta:

Pripremiti 5 čaša. Na dno svake čaše posložiti piškote, te ih preliti s 2-3 žlice sirupa od kave.

Potom svaku čašu do pola napuniti mascarpone kremom i ponovno staviti sloj piškota te ju preliti s 2-3 žlice sirupa od kave. Nanjeti zadnji sloj kreme te desert posuti kakaom i ukrasiti po želji.


Reci što misliš!