kužina
Tiramisu baš kao iz zagrebačkog "Vinceka"
Svi ljubitelji kave složit će se da je tiramisu neizostavan desert svakog stola. Mi vam donosimo recept koji će vas, sigurni smo, oduševiti.
Sastojci:
1 paket piškota
150 ml sirupa od kave
700 g mascarpone kreme
10 g kakaa
Sastojci za sirup od kave:
120 ml kuhane Jubilarna Intense kave zaslađene s 1 žličicom šećera
20 ml Cherry Brandya
10 ml ruma
Postupak:
Kuhanu Franck kavu ohladiti u hladnjaku i u nju potom dodati rum i Cherry brandy
Sastojci za mascarpone kremu:
60 g žumanjaka
50 g šećera
10 ml Cherry Brandya
20 ml sirupa od kave
400 g mascarpone sira
160 g slatkog vrhnja
Postupak:
U žumanjke je potrebno umiješati šećer i vanilin šećer te ih uz lagano miješanje pasterizirati na pari. Smjesu zagrijavati dok ne postigne temperaturu od 63 °C, te uz stalno miješanje zadržati na toj temperaturi 2-3 minute. Temperaturu smjese obavezno provjeriti termometrom za hranu. Pomiješati mascarpone, slatko vrhnje, sirup od kave i Cherry Brandy te miksati dok se ne dobije lagana krema u koju treba umiješati pasteriziranu smjesu jaja i šećera.
Postupak izrade deserta:
Pripremiti 5 čaša. Na dno svake čaše posložiti piškote, te ih preliti s 2-3 žlice sirupa od kave.
Potom svaku čašu do pola napuniti mascarpone kremom i ponovno staviti sloj piškota te ju preliti s 2-3 žlice sirupa od kave. Nanjeti zadnji sloj kreme te desert posuti kakaom i ukrasiti po želji.
Izdvojeno
-
Dalmatinska pjesma i klapski zvuk dobili su posebno mjesto na ovogodišnjem Adventu u Zadru uz nastup Matea Grgata, tenora iz malog mjesta Otok u Dalmatinskoj zagori.
-
Meterolog N1 Bojan Lipovšćak gostovao je u Novom danu gdje je s Mašenkom Vukadinović razgovaro o tome kakvo nas vrijeme očekuje u nadolazećem razdoblju.
-
Film svi vjerojatno znate na pamet, ali evo deset stvari koje niste znali o ‘Sam u kući‘
-
Povodom blagdana Sv. Lucije najmanji bolesnici dobili su prigodne darove kako bi i oni osjetili radost predbožićnog ozračja.
Reci što misliš!