Lifestyle

#hitrecept

"Bolonjez" juha: Fino i jednostavno jelo koje nas grije i izvana i iznutra

“Bolonjez” juha ili juha od puretine (junetine), rajčice i tjestenine je pravo “comfort food” jelo, ono jelo koje nas grije i izvana i iznutra.

Sastojci

2 žlice ulja (suncokretovo, maslinovo)
1 srednja glavica luka, sjeckana
1 režanj češnjaka, protisnuti ili sitno sjeckan
2 mrkve srednje veličine
400 g mljevene puretine (junetine, junetine/svinjetine)
2 konzerve sjeckane rajčice
cca 1 l vode
1 kocka za juhu (kokošja ili goveđa)
1 lovorov list
pola žličice sušenog origana
2-3 žličice šećera (ako je potrebno, ako su rajčice prekisele)
200 g tjestenine, manjeg formata
sol i papar

Priprema

Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje u velikom loncu.
Dodajte luk i mrkvu i pirjajte 4-5 minuta i zatim dodajte češnjak i pirjajte još jednu minutu.

Dodajte mljevenu puretinu (junetinu) začinite sa soli i paprom i prižite dok ne posmeđi. Ako koristite junetinu, nakon prženja možete ocijediti višak masnoće.
Dodajte vodu, kocku za juhu, sjeckanu rajčicu, lovorov list, sušeni origano, šećer (ako korisite), sol i papar. Pusite da zavrije.

Dodajte tjesteninu, smanjite vatru i kuhajte dok tjestenina nije al dente, oko 15-20 minuta, povremeno promiješajte.
Uklonite lovorov list i poslužite toplo.
Po želji posipajte parmezanom.


Reci što misliš!