Lifestyle

#beauty

Kvalitetan san važan je za zdravlje i ljepotu

Kvalitetan san važan je za zdravlje i ljepotu

Ljudi su različiti pa tako i njihova potreba za snom. Nekima je dovoljno tek nekoliko sati, dok drugi ne funkcioniraju ako nisu odspavali barem osam sati.

No, svima nam je zajedničko to da se moramo naspavati.Liječnici također naglašavaju važnost sna jer manjak istog loše utječe na organizam. 

Zašto je tome tako? Dok spavamo luči se hormon rasta koji regenerira naše stanice i popravlja oštećenja nastala tijekom dana.

Dobar san jača živčani sustav i čisti otrove iz tijela te mu pomaže da se bolje nosi sa slobodnim radikalima. 

Ovako manjak sna utječe na organizam:

Postaruje - koža gubi sjaj jer se nije oslobodila štetnih tvari i obnovila stanice, u kapcima se taloži tekućina te izgledamo podbuhlo. Do izražaja dolaze i bore. 

Deblja - ako se niste naspavali bit ćete umorni tijekom dana i tijelo će vam tražiti nešto slatko kako bi podignulo energiju. To će se ponavljati, a rezultirat će viškom kilograma. 

Bolesniji smo - manjak sna oslabljuje imunitet te se organizam ne može nositi s dnevnim izazovima, a ni virusima i bakterijama. 

Stoga idući put kad se budete dvoumili oko toga hoćete li peglati do kasno u noć ili otići spavati kada počnete zijevati, sjetite se što je najbolje za vas. Kućanski poslovi mogu čekati, a zdravlje ne može. 

Category: 1645 - 1645

Reci što misliš!